Zemiakovo–šunková roláda

Ján Tomeček
šéfkuchár hotela Polex v Senici, 5. novembra 2010
Zemiakovo–šunková roláda
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

120 g, uvarené prepasírované
120 g
120 g
1 ČL
Plnka:
150 g, surová pomletá
30 g
1 ks
 na potretie




Postup

  1. 1

    Zo zemiakov, masla, múky vypracujeme cesto.

  2. 2

    Vyvaľkáme na hrúbku 1 cm. Potrieme plnkou a stočíme do rolády.

  3. 3

    Potrieme žĺtkom a na vymastenom plechu upečieme pri teplote 200 stupňov do zlatista.

Diskusia k receptu

kuchticka
Hned planujem kedy ju budem robit. Vdaka za recept. Mam rada taketo jedla.
evanaaa
Dedostano, možno je to jednohubka. Len neviem, či sa to vajce v plnke vymieša s maslom, alebo uvarené nakrája. Recepty pridané redakciou býv ajú stručné a na prípadné otázky nemá kto odpovedať, ako som sa už presvedčila, škoda.
garanco
Robievam zemiakovú roládu, ale ju varím, plánujem pridať recept, ale cesto je v nej z 900g zemiakov.
vcelka
Ja by siom tam dala to vajce surové, aby sa tá plnka spojila...
cica2
páči sa mi táto roláda, už je recept v mojej kk:)
tabak
výborná roláda kk a určite to viskúšam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia