Zemiakovo-majonézový šalát (fotopostup)

kucharronald - bez fotkykucharronald, 1. septembra 2010
25 minút
príprava

Suroviny

2 kg
1 ks
4-6 ks
podľa chuti
3 ks
1-2 dcl
5 stredne velkých ks




Postup

  1. 1

    Uvaríme a očistíme zemiaky. Necháme vychladnúť.

    Zemiakovo-majonézový šalát (fotopostup) - obrázok 1
  2. 2

    Uvaríme mrkvu a hrach.

    Zemiakovo-majonézový šalát (fotopostup) - obrázok 2
  3. 3

    Uhorky nakrájame na malé kocky a tak isto aj zemiaky.

    Zemiakovo-majonézový šalát (fotopostup) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme hrach, nakrájanú mrkvu, cibulu, majonézu a vodu.

    Zemiakovo-majonézový šalát (fotopostup) - obrázok 4
  5. 5

    Všetko dobre zmiešame a dáme do chladničky.

    Zemiakovo-majonézový šalát (fotopostup) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame s mäsom alebo len tak :) Dobrú chuť !

    Zemiakovo-majonézový šalát (fotopostup) - obrázok 6
  7. 7

    TIP: Keď pridávate vodu, nemusíte pridať z vodovodu. Môžete naliať aj uhorkovú šťavu, keď máte :)

Diskusia k receptu

julica
My mrkvu a hrasok varime aj s celou cibulou a inou korenovou zeleninou vo vode ochutenej rascou, celym korenim, solou, na zaver pridame cukor a trochu octu. Ma to obrovsku vyhodu: vodu vyuzijes do salatu, do ktoreho potom nemusis pridat tolko mastnej majonezy a je velmi chutny, nie suchy
sjuz
mňam, keď sa vrátim z dovolenky, urobím, a s rezňami:)! koľko ľudí, toľko šalátov:) - ja dávam cibuľu sparenú v sladkokyslom náleve -je lepšie stráviteľná - voda, ocot, cukor, soľ, korenie - a nálev potom nalejem na pokrájané zemiaky, nechám vychladnúť - zemiaky sa napijú - a potom dávam až zeleninu a majonézu. Pridávam aj kyslú smotanu - 1 diel smotany a 3 diely majolky. Zeleninu mrazenú - mrkva-hrášok.
Vravím - koľko ľudí, toľko druhov šalátov:)
michsamant
Tak to je jasne, treba varit pre vsetkych ;) Urobim co najblizsie podla teba a dam aj hrasok. A este ti dam malicky tip, ako to robi moja mama. Ked vari kuraciu polievku, tak pouzije do salatu tu mrkvicku z nej (preto jej vari viac) a miesto vody ako davas ty da troska z polievky. Niekedy vyskusaj, ak budes mat chut :)
2010
ronald , aj ja ti dam tajny typ ... ked nemas vela casu tak ako dospelaci dakedy podvadzaju. Osup surove zemiaky a pokrajaj ich na kusky ako ich chces mat v salate , do vody kde ich budes varit pridaj kocku bujonu alebo akykolvek ochucovac ako Vegeta alebo MSG , pozor zemiaky su rychlo hotove , vodu zlej a donej daj varit zeleninu aj cibulu a pridaj este trosku octu a korenia ..vsetci sa budu cudovat...
zitar
Ja mám rada akýkoľvek šalát a tento vyzerá vynikajúco
deni787
Já tiež ho rada robí, no však ja ešte pridávam kukuricu a tatársku omáčku / pre zlepšenie chuti /......
darinocka
Ronald,ak máš jabĺčko,skús ho do šalátu najemno postrúhať.
alab
Ja cibulu do salatu pokrajam na male stvorceky (na borner krajaci) a pridam do nej trosku cukru, sol, vegetu a zalejem prave vriacou polievkou. Zakryjem pokrievkou. Ked vychladne pridám k ocistenym pokrajanym zemiakom.
marienka44
Ja davam do maj. salatu aj aspon 4 na tvrdo uvarene a posekane vajicka. Na kurze varenia pred vela rokmi nam radili dat aj posekane ocistene jablko a to vzdy davam.-Na riedenie konzistencie davam vodu z uvarenej zeleniny, v nej aj uvarim ocot a cukor, sol .
hamana
Ja tiež davam ako @marienka44 postruhané jablko. trochu praškovy cukor a tiež uvarené vajce. Davam tiež tatarsku a majonézu tak pol na pol. pridávam hrašok mrazeny /podusený na masle/ kukuricu a trochu uvareného zeleru. Ked pridavam hrašok a kukuricu z konzervy tak to dobre premyjem pod tečucou vodou na sitku.
hamana
Ešte doplním - davam tiež cibuľu ktoru posypem trochu soľou ,aby zmäkla , vodu ani inú tekutinu som nezvykla dávat ,ale možno skúsim.
alexdidi
@kucharronald , máš pravdu, že to už nie je tvoj zemiakovo-majonézový šalát...každý sme si ho vytvorili podľa svojej chuti...ja ho robím tiež úplne ináč ako tu v komentároch, ale to už by bol môj šalát...niekedy nás takéto komentáre inšpirujú k novým chutiam...a zmena teší...
lucylee
my nedávame hrášok, ale dávame koreňovú zeleninu, mrkva, zeler, petržlen, cibuľu, uhorky, jabĺčka a robíme domácu majonézu
tetuska
majonézu zvykneme miešať s bielym jogurtom alebo kyslou smotanou, aby to nebolo ťažké, skúste, má to super chuť...
bozulka
Rony čo dodať,je to tvoj šalát,ale vidíš koľko možností sa tu prezentuje.Pretože nemám rada veľmi kyslé/na staré kolená sa mi zmenili chute/,ale kyslosť tam treba tak tiež pridávam vodu z uhoriek a uhorky strúham na hrubom struhadle.Varené vajíčka dávam jednak na ozdobu a jednak roztlačím do šalátu a potom netreba toľko majonézy.Vidíš než všetky vyskúšaš tak pôjdeš do dôchotku.-:)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia