Talianska rozkvitnutá focaccia

Ingrediencie

  • 500 g hladkej pizza múky
  • 350 ml vlažnej vody
  • 20 g pekárskeho droždia
  • 2 lyžičky soli
  • olivový olej

Na ozdobenie:

  • červená cibuľa
  • paradajky a papriky
  • jarná cibuľka
  • bazalka
  • olivy

Použitá múka

Chrumkavá a voňavá talianska focaccia s olivovým olejom a čerstvými surovinami. Jednoduchá na prípravu a ohromne lahodná. Inšpirujte sa a vytvorte si vlastnú verziu tohto tradičného talianskeho chleba.

Postup

V mise zmiešajte múku, soľ, vodu, droždie a olivový olej. Hnetačom spracujte cesto. Takto spracovávajte asi 8 – 10 minút, aby sa droždie plne zapracovalo a cesto bolo hladké a nelepivé. Posypte zľahka múkou a nechajte kysnúť pod utierkou na teplom mieste 45 – 60 minút.

Potom vyklopte cesto na plech a pokvapkajte trošku olivovým olejom. Teraz prstami rozprestrite cesto rovnomerne po celom plechu. Začnite rozohrievať rúru na 210 °C. Teraz je čas vytvoriť rozkvitnutú záhradu na vašu focacciu – tu je to len na vás, môžete sa inšpirovať u nás alebo popusťte uzdu vlastnej fantázii. Nezabudnite zapojiť aj bylinky, hrubozrnnú soľ a semienka. Po ozdobení nechajte ešte 10 minút kysnúť na plechu.

Pečte zhruba 15 – 20 minút do zozlatnutia. Podávajte s olivovým olejom alebo napríklad s jarným dipom.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.