Tarte flambée

Syr
184 Tarte flambée

Ingrediencie

Koláčové cesto:

  • 100 g hladkej pizza múky
  • 100 g vlažnej vody
  • 5 g čerstvého droždia
  • štipka soli
  • 1 lyžička olivového oleja

Plnka:

  • 6 lyžíc kyslej smotany
  • 1 lyžička bylinkovej soli
  • 1 malá hrsť olív
  • 1 malá červená cibuľa
  • 5 cherry paradajok
  • 4 plátky pancetty alebo slaniny, prípadne sušenej šunky
  • 50 g vyzretého čedaru

Použitá múka

Postup

Všetky suroviny na cesto vložte do hlbokej misy a ručne alebo hnetačom vypracujte na hladké, nelepivé cesto. Nechajte desať minút odpočívať. Cesto potom buď hneď použite, alebo ho môžete nechať cez noc v chladničke (je vhodné aj na zmrazenie, môžete ho tak mať nachystané aj pre budúce pečenie).

Začnite zahrievať rúru na 190 °C. Z cesta vyvaľkajte tenkú placku v tvare koláča, môžete si pomôcť silikónovou podložkou s vyznačenými kruhmi. Cesto opatrne preložte na plech s  papierom na pečenie alebo použite ako my nepriľnavý povrch.

Zmiešajte kyslú smotanu s bylinkovou soľou a potrite tým cesto po celej ploche. Potom už len rovnomerne ozdobte všetkými ostatnými surovinami – je len na vás, koľko čoho si na slaný koláč dáte, zvládne celkom dosť plnky. Pečte vo vyhriatej rúre asi 12 – 15 minút, krájajte kolieskom a podávajte na lopári.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.