Valentínske brownies

299 Valentínske brownies

Ingrediencie

Na 9 porcií potrebujete:

  • (použitá forma 10 × 10 cm)
  • 100 g 85 % čokolády
  • 60 g hladkej špaldovej múky
  • 2 vajcia
  • 70 g masla
  • 10 g kvalitného kakaa
  • 40 g trstinového cukru
  • 15 g lieskovoorieškového masla
  • na dokončenie – drobné ovocie alebo orechy

Použitá múka

Postup

Príprava brownies je jednoduchá. V mise najprv premiešajte múku, cukor a kakao. V kastróliku s hrubou stenou, alebo ešte lepšie vo vodnom kúpeli, roztopíme na nízkej teplote maslo s čokoládou. Medzitým zapnite rúru a nechajte ju predhrievať. Ideálna je teplota 190 stupňov.

Teraz primiešajte vlažnú zmes čokolády a masla, lieskovoorieškového masla ako aj vajcia a následne všetko vyšľahajte metličkou alebo stierkou. Na lepšiu manipuláciu najprv poskŕčajte papier na pečenie a potom ním vyložte menšiu formu. My sme použili malú kameninovú zapekaciu misu s rozmermi 10 × 10 cm, ideálne pre dvojicu. Ak budete chcieť brownies piecť vo väčšom množstve, stačí len vynásobiť použité suroviny.

Nakoniec stierkou stiahnite cesto do formy, ozdobte vtlačenými malinami a pečte 20 minút. Pri použití väčšej formy sa ľahko predĺži aj čas pečenia.

 

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.