Valentínsky dezert „lava cake“

Višně
487 Valentínsky dezert „lava cake“

INGREDIENCIE

Na 2 porcie

  • 15 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 50 g masla
  • 50 g cukru krupice
  • 100 g kvalitnej vysokopercentnej čokolády
  • (s obsahom kakaa min. 78 %)
  • 1 lyžička kakaa holandského typu

Na dokončenie

  • mrazené višne
  • kvalitný likér alebo čerešňovica
  • cukor alebo med podľa chuti

Použitá múka

BIO alternativa

POSTUP

Rýchly a efektný dezert pre zamilovaných. Potrebujete dve mištičky vhodné na zapekanie – z kvalitnej keramiky. Obe dôkladne prstami vytrite maslom a vysypte kakaom.

Cesto vymiešajte vo vodnom kúpeli. Začnite rozpúšťať nalámanú čokoládu s maslom. V mise vedľa pripravte vajcia s cukrom a múkou. Postupne zašľahajte zmes čokolády a kakaa do vaječnej zmesi. Rozdeľte napoly do formičiek.

Pečte v rozohriatej rúre pri 195 °C rovných 7 minút – alebo podľa veľkosti formičky. Čas aj teplota pečenia sú pri tomto dezerte kľúčové, aby sa zapiekla bábovka, ale zostal efekt lávy – teda tekutého čokoládového srdca.

Višňovú omáčku stihnete počas pečenia. Stačí v rajnici prevariť višne s pálenkou alebo obľúbeným likérom, trochu dosladiť, prípadne naopak pokvapkať citrónovou šťavou.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.