Celozrnné tekvicové sušienky

Tekvica
512 Celozrnné tekvicové sušienky

Ingrediencie:

  • 130 g tekvice Hokkaido
  • 250 g pšeničnej celozrnnej múky
  • 70 g trstinového cukru
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 3 cm čerstvého zázvoru
  • 1 vajce
  • 100 g zmäknutého masla
  • 1 lyžička škorice
  • 1 lyžička mletého koriandra

Použitá múka

Postup:

Tekvicu aj so šupkou nakrájajte a rozložte na plech. Na 180 °C pečte asi 30 minút. Všetko potom rozmixujte na hladké pyré.

Zázvor nastrúhajte najemno a vmiešajte do pyré spolu s vajcom a vyšľahaným maslom.

Vmiešajte aj zvyšné ingrediencie a vypracujte hladké cesto.

Z pripraveného cesta vyvaľkajte asi 5 mm hrubú placku a potom vykrajujte jednotlivé sušienky.

Tie klaďte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte na 180 °C asi 15 min. alebo kým sušienky nebudú zlatisté.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.