Dalamánky

583 Dalamánky

Ingrediencie

  • 350 g múky Babičkina voľba na kysnuté pečivo
  • 150 g múky Babičkina voľba žitná chlebová
  • 13 ml octu
  • 3 g mletej rasce
  • 15 g čerstvého droždia
  • 330 ml vlažnej vody
  • 10 g soli
  • Na posypanie: ražná múka, hrubá soľ, rasca

Použitá múka

Postup

Do misy nalejeme vlažnú vodu a pridáme ostatné suroviny. V robote necháme pomaly miešať 10 minút.

Cesto rozdelíme na 8 rovnakých dielov, na pomúčenej doske z nich rukami vytvarujeme bochníčky, ktoré zľahka pomúčime, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme 30 minút zrieť.

Po tomto čase bochníčky zľahka stlačíme na hrubé placky a tie stočíme do valčekov (ktoré môžeme ešte pomúčiť). Takto pripravené dalamánky položíme na plech a necháme 40 minút kysnúť (zväčšia svoj objem 2×).

Potom každý kus pozdĺžne narežeme ostrým nožom a do rezu vsypeme zmes rasce a hrubej soli. Na dno rúry umiestnime prázdny plech a rúru vyhrejeme na 250°C. Vložíme do nej plech s dalamánkami a do prázdneho plech na dne nalejeme hrnček vody – pozor, vytvorí sa oblak pary. Ihneď zatvoríme dvierka rúry a necháme piecť 5 minút.

Potom rúru otvoríme, vyvetráme paru a teplotu stiahneme na 180°C. Pečieme cca 12 minút, kým sa nevytvorí zlatá kôrka.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.