Hubový quiche so špaldovým korpusom

Leto
496 Hubový quiche so špaldovým korpusom

Ingrediencie

NA CESTO:

  • 330 g hladkej špaldovej múky
  • 170 g masti
  • 1 lyžička soli
  • 2 vajcia
  • 50 ml studenej vody

 

INGREDIENCIE NA NÁPLŇ:

  • 200 g šampiňónov alebo iných húb
  • 100 g slaniny krájanej nadrobno
  • ½ cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 150 ml mlieka
  • 250 ml smotany 33 %
  • 5 vajec
  • soľ a čierne korenie

Použitá múka

Postup

Pripravte si cesto tak, že vypracujete múku s masťou, soľou, vodou a vajcami.

Hotové cesto zabaľte do fólie a uložte do chladničky.

Na náplň nakrájajte huby na plátky a cibuľu nadrobno.

Vyšľahajte smotanu s mliekom a vajcami, prelisovaným cesnakom a rascou. Osoľte a okoreňte.

Pripravte si formu na koláč (okrúhlu s priemerom cca 30 cm alebo podobne veľkú hranatú) a vyložte ju cestom tak, aby okraje boli dostatočne vysoké.

Na cesto nasypte huby, slaninu a cibuľu. Všetko zalejte smotanovou zmesou.

Zahnite okraje cesta k náplni a potom vložte koláč do rúry.

Pečte na 180 °C dozlatista, asi 40 – 50 min. Krájajte po vychladnutí, aby lepšie držal pohromade.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.