Jarné tortilly s kuraťom

Tortilla
255 Jarné tortilly s kuraťom

Ingrediencie

Na 6 – 8 tortíll:

  • 250 g hladkej múky
  • 1 lyžička soli
  • 80 ml horúcej vody
  • 1 lyžička prášku do pečiva bez fosfátov
  • 80 ml repkového oleja 

Na dokončenie:

  • 2 restované kuracie prsia pokrájané na menšie kúsky
  • avokádo, špenátové listy, hummus
  • cherry paradajky, parmezán

 

  • Príprava: 10 minút
  • Odležanie: 30 minút
  • Smaženie: 10 minút

Použitá múka

BIO alternativa

Postup

Na príprave tortíll nie je nič zložité. Jediné, čo skutočne musíte dodržať, je teplota vody. Môže sa to zdať bezvýznamné, ale práve teplota vody upravuje vlastnosti múky a tá sa lepšie spracuje na hladké a nelepivé cesto. Všetky ingrediencie zmiešajte v miske napríklad stierkou a potom spracujte ešte rukami. Hladké cesto nechajte odpočívať asi 30 minút.

Cesto vyjde asi na 6 – 8 placiek. Pripravte si podložku, ideálne silikónovú s vyobrazením kruhov, pomôže vám to vyvaľkať placky pravidelne a asi do veľkosti 20 cm. Smažte placky sprudka na panvici z oboch strán necelú minútu. Buď úplne nasucho, ak máte nepriľnavú nádobu, alebo s trochou oleja – nanášajte skutočne tenkú vrstvu, napríklad štetcom.

Hotové tortilly dávajte na tanier a na zachovanie vláčnosti ich prikryte vlhkou utierkou. Tortillu potrite hummusom, naplňte restovaným kuracím mäsom, prekladajte avokádom, zelenými listami a paradajkami a posypte parmezánom. Zabaľte a rozrežte napoly, aby plnka vynikla.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.