• 200 g múky Babičkina voľba na kysnuté cesto
• 4 g sušeného droždia
• štipka soli
• štipka cukru
• 30 ml olivového oleja
• 90 ml vlažnej vody
• paradajkové sugo
• tvrdý syr
• šunka
• soľ
• korenie
• lístky čerstvej bazalky
Do misy nasypte celý obsah tohto balíka múky, pridajte droždie a štipku soli a cukru. Prilejte olivový olej, vlažnú vodu a vypracujte hladké cesto.
Misu prikryte a asi na hodinu vložte do tepla.
Z cesta vyvaľkajte plát hrubý asi 0,5 cm. Pomocou pohára vykrajujte kolieska a ukladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Cesto by malo vystačiť asi na 10 kusov. Na každé koliesko rozprestrite paradajkové sugo a syr so šunkou podľa chuti.
Pizze osoľte a okoreňte. Pečte dozlatista (asi 10 min.) v rúre predhriatej na 200°C.
Hotové pizze ozdobte pár lístkami čerstvej bazalky.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.