Poleva:
Vajcia sú do cesta najlepšie v izbovej teplote. Preto ich vyberte z chladničky dve hodiny pred prípravou cesta.
Múku a práškový cukor preosejte, aby cesto nemalo zbytočné hrudky. Zo všetkých ingrediencií vypracujte hladké cesto. Je dôležité, aby bol med tekutý. Ak máte doma scukornatený, je lepšie ho vo vodnom kúpeli najprv nechať skvapalnieť. Med ovplyvňuje to, aké mäkké perníčky budú. Cesto na perníčky je dobré nechať odležať v chladničke minimálne 6 hodín, alebo ešte lepšie cez noc.
Po vybratí cesta z chladničky zapnite rúru na 160 °C. Cesto zľahka prepracujte rukami a nechajte ho povoliť. Teplými dlaňami sa cesto zahreje a ľahko sa potom vyvaľká. Nepodsypávajte príliš, alebo ešte lepšie vôbec, aby posledné perníčky neboli príliš múčne.
Vyvaľkajte cesto asi 5 mm vysoké a vykrajujte podľa šablóny jednotlivé časti perníkovej chalúpky. Môžete si vybrať akékoľvek rozmery, podľa toho, akú veľkú chalúpku by ste si priali mať. Vždy je dôležité mať v rovnakom rozmere plochu čelnú a zadnú, boky a strešné panely. Inak sa fantázii medze nekladú.
Pečte asi 8 minút (môže sa mierne líšiť podľa veľkosti tvarov a vašej rúry). Vychladené časti uchovávajte v škatuli v chlade.
Na prípravu polevy rozšľahajte bielok so soľou do polotuha, potom pridajte cukor (pozor, musí byť celkom bez hrudiek, najlepšie je ho preosiať) a pár kvapiek citróna a vyšľahajte hladkú polevu. Zdobte vrecúškom s čo najmenším otvorom.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.