Prvomájové sušienky

469 Prvomájové sušienky

Ingrediencie

  • 300 g hladkej múky na krehké pečivo
  • 110 g mandľovej múky
  • 135 g trstinového cukru (práškového alebo doma pomletého)
  • 220 g masla
  • 1 tobolka vanilky
  • 3 lyžičky ružovej vody
  • 1 vajce + 1 žĺtok
  • tekutý med
  • marcipán

Použitá múka

Postup

Do misy nasypte múku, mandľovú múku, cukor a pridajte maslo pokrájané na kocky. Vmiešajte vajcia a žĺtok, ružovú vodu a obsah vanilkového struku. Zo všetkých ingrediencií vypracujte hladké cesto, zabaľte ho do fólie a uložte cez noc do chladničky.

Na druhý deň z cesta vyvaľkajte placku a vykrajujte kolieska. Kolieska klaďte na papier na pečenie a pečte na 180°C dozlatista (asi 8 minút). Vychladnuté sušienky potrite tenkou vrstvou tekutého medu.

Vyvaľkajte marcipán, vykrajujte kolieska a tie klaďte na sušienky. Zdobte podľa vlastnej fantázie.

 

Tipy na prácu s marcipánom

  • Marcipán zafarbite gélovými potravinovými farbami. Zoženiete ich v cukrárskych potrebách.
  • Pokiaľ chcete docieliť žiarivé farby, môžete namiesto marcipánu použiť cukrársku poťahovaciu hmotu.
  • Ak sa marcipán lepí, môžete ho podsypať troškou práškového cukru alebo škrobu.
  • Marcipánové ozdoby môžete prilepovať pomocou kvapky vodky.
  • Marcipán na vzduchu tvrdne. Sušienky zatvorte do vzduchotesnej nádoby.
Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.