Staročeská bábovka z hrubej múky

525 Staročeská bábovka z hrubej múky

Ingrediencie:

6 vajec

200 g krupicového cukru

180 g masla + na vymastenie formy

300 g hrubej múky + trocha na vysypanie formy

2 lyžice kakaa

práškový cukor na poprášenie

 

Príprava: 20 minút

Pečenie: 60 minút

Použitá múka

Postup:

Vymažte a vysypte formu a predhrejte rúru na 160 stupňov C. Teraz príde najdôležitejšia časť pre dokonalú bábovku. Správne vyšľahanie vajec s cukrom v tomto prípade nahrádza funkciu kypriaceho prášku. Vajcia s cukrom šľahajte v hlbokej mise alebo v robote aspoň 15 minút. Musia strojnásobiť svoj objem a takmer zbelieť.

Teraz je čas pridať postupne všetku múku a nakoniec prilejte vlažné maslo.

Dve tretiny cesta nalejte do formy na bábovku, ktorú ste si vopred vymazali a vysypali trochou hrubej múky. Poslednú časť zmiešajte s kakaom – to môže cesto veľmi zahustiť, preto ho môžete zľahka nariediť jednou alebo dvoma lyžicami plnotučného mlieka. Potom vytvorte ľahké mramorovanie kakaovým cestom.

Pečte vo vyhriatej rúre 45 minút, potom kontrolujte špajľou – môžete piecť celkovo až hodinu, záleží na veľkosti bábovkovej formy a rúre. Po upečení opatrne bábovku vyberte z rúry, nechajte ju štvrť hodinky vychladnúť vo forme a potom ju opatrne vyklopte na tanier.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.