Slané sušienky s parmezánom

Leto
422 Slané sušienky s parmezánom

Ingrediencie

• 200 g múky Babičkina voľba na krehké cesto

• 4 g soli

• 4 g trstinového cukru

• 30 ml olivového oleja

• 110 ml vlažnej vody

• 80 g strúhaného parmezánu

• olej na potretie

• hrubá soľ na posypanie

Použitá múka

Postup

Zmiešajte soľ s cukrom, prilejte olivový olej aj vodu a prisypte väčšinu tohto balíka múky (trochu si ju nechajte na posypanie pracovnej plochy). Vypracujte hladké cesto. Pridajte strúhaný parmezán a zapracujte do cesta. Cesto vložte na 2 hodiny do chladničky.

Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkajte cesto na štvorec s hrúbkou 1 cm. Tretinu cesta, ktorú máte k sebe najbližšie, preložte smerom k stredu a hornú tretinu preložte cez ňu. Cesto opäť rozvaľkajte na štvorec hrubý 1 cm. Otočte o 90° a preložte rovnako ako pred chvíľkou.

Cesto vyvaľkajte na 2 mm a pokrájajte ho na malé trojuholníky s hranami asi 5 cm.

Plech vyložte papierom na pečenie a trojuholníky naň poukladajte. Potrite ich trochou oleja a posypte hrubou soľou.

Pečte v rúre predhriatej na 180°C. Po 10 min. stiahnite teplotu na 160°C a ešte 5 minút dopekajte.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.