. .. .. .. .. .. .
. .

Vinohradnícke kura (kura s hroznom) - RECEPT 40346

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

KURACIE MÄSO A HYDINA

ID 77960 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Vinohradnícke kura (kura s hroznom)


[ recept č. 40346 zo dňa  ]


Vinohradnícke kura (kura s hroznom)


POTREBNÉ PRÍSADY

Na vinohradnícke kura budeme potrebovať (pre 4 osoby): 3 kúsky kuracích pŕs (cca 500 gramov), 500 gramov hrozna (lepšie je svetlé, bezkôstkové) , 1 cibuľa, 1 smotana na varenie (250 ml), soľ, solčanka, čierne korenie, cestoviny 400 gramov (penne, fusilli), 3 lyžice oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Toto kura s hroznom bolo moje prvé na naše pomery neštandardné jedlo. Doma sme varievali takú klasiku ako sa varieva na dedinách (hlavne bravčové rezne, segedín, guláše). A nemiešalo sa sladké so slaným. Vyskúšala som ho dáávno na internáte a zvládla som ho uvariť aj na dvojplatničke. Aj vtedy som sa čudovala tomu názvu, keďže pod vinohradníckym kuraťom som si predstavovala kura s vínom:-), napriek tomu tento recept nám chutí.

Cibuľu si pokrájame na drobno. Dáme ju opražiť na olej. Zatiaľ si pokrájame na drobné rezance umyté kuracie mäso. Pridáme na panvicu k cibuli a restujeme cca 10 minút. Pridáme soľ, solčanku a čierne korenie na ochutenie. Dnes mi s prípravou obeda pomáhal syn. Nechala som ho krájať hrozno na kúsky. Z pôvodného množstva, ktoré som kúpila, tak aby mi ostalo aj ja tento recept mi po jeho "pomoci" ostalo cca 250 gramov. Takže pred koncom, keď už je mäsko mäkké pridáme hrozno, chvíľku orestujeme, prelejeme smotanou na varenie a keď prevrie máme dovarené.Cestoviny uvaríme podľa návodu.

http://radostzvarenia.blogspot.com/2011/05/vinohradnicke-kura-kura-s-hroznom.html
<< PSP | Vinohradnícke kura (kura s hroznom) | S gerberami >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Timea S. (Timica) ID 100396 (28.6.2011, 6:39)
tak dnes to skusim ale asi skor s ryzou, aj to sa moze nie? :))))
ODPOVEDAŤ
Ludmila B. (milika4) ID 77960 (29.6.2011, 11:19)
No jasne :-) je to omacka, takze v pohode aj s ryzou a inou prilohou.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu