. .. .. .. .. .. .
. .

Svieži jogurtový amaroun - RECEPT 40630

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 159902 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Svieži jogurtový amaroun


[ recept č. 40630 zo dňa  ]


Svieži jogurtový amaroun


POTREBNÉ PRÍSADY

650 g jogurtu (jedno, či ovocný al. biely, či nízkotučný al. smotanový), 1 stredná konzerva (400g) kyslejšieho kompótového ovocia, 250 ml rastlinnej alebo práškovej šľahačky, 20 g prášk. želatíny, 1 vanilínový cukor, 1 PL prášk. cukru, 1 bal. (150g) malej piškótovej rolády, 1 balík detských piškót

POSTUP PRÍPRAVY

1. Kompótovú šavu si zlejeme do malej misky a ovocie necháme dobre odkvapkať, potom ho pokrájame na malé kúsky. Šľahačku vyšľaháme dotuha, roládu nakrájame na asi 4 mm tenké plátky - obe dáme do chladničky zatiaľ.\r\n2. Šťavu a obyčajnú vodu si odmeriame v pomere 2:1, aby spolu dosahovali 180ml tekutiny. Tú následne vlejeme do hrnťeka a nahrievame dovlažna, Prisypeme želatínu a miešaním ju rozpúšťame doúplna na nízkom ohreve, aby teda tekutina nebublala a nevrela. Následne ju necháme vychladnúť.\r\n3. V miske si zmiešame jogurt, oba cukry, pridáme želatínu a všetko dobre vyšľaháme. Potom primiešame ešte vyšľahanú smotanu a pokrájané ovocie.\r\n4. Formu na bábovkový veniec o priemere 26 cm si jemne vymastíme a o dno "prilepíme" potravinovú fóliu. Ďalej už len vrstvíme podla ľubovôle plnku, piškóty a roládové plátky. Amaroun necháme tuhnúť v chladničke najlepšie cez noc. Na druhý deň oddelíme nožom tortu od oboch okrajov vencovej formy a za pomoci podnosu preklopíme a amaroun uvoľníme z formy.\r\n\r\n- použila som smotanový jogurt Senoble s príchuťou tiramisu, kyslejšie kompótové jahody a nugátovú roládu - všetko kúpené z obchodu
<< Svadba na horách, Svadobné kocky, Kačička, Paco, Lola a Nouky, Ružový zámoček, Ohnivý chlapček a vodné dievčatko, | Svieži jogurtový amaroun | Kniha večnej mladosti... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zlatka K. (sarii1) ID 261309 (15.12.2012, 15:22)
Perfektne. Mam doma babovkovu silikonovu formu tak ju takto vyuzijem. (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (11.6.2011, 21:51)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (12.6.2011, 17:27)
(L) Anka
ODPOVEDAŤ
Martina F. (mata3636) ID 133276 (10.6.2011, 19:39)
ej, tak takémuto amarounu by sa Návštevníci z toho českého seriálu určite potešili, vyzerá na (zajic)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (11.6.2011, 21:49)
ďakujem Mati (L) Veru mohli ma scenáristi aspoň do jedného dielu obsadiť za odmenu ^o)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu