. .. .. .. .. .. .
. .

Krehké marinované rezníky - RECEPT 41361

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

KURACIE MÄSO A HYDINA

ID 114156 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)


Krehké marinované rezníky


[ recept č. 41361 zo dňa  ]


Krehké marinované rezníky


POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia, Marináda: šľahačková smotana, francúzska horčica, mleté čierne korenie, bylinky podľa chuti (ja som dnes použila sušenú bazalku), solčanka, ak máte radi pikant - feferónová pasta, Erös Pista, chilli (ja som pridala Harissu), cesnak. Ak sa Vám zdá málo marinády pokojne prilejte trochu mlieka. Obal: strúhanka, polohrubá múka, mletá paprika, grilovacie korenie (pokojne použite aj iné podľa chuti, niekedy dávam gyros korenie, alebo korenie na bylinkové maslo...), solčanka, sezam, mletá sladká paprika (milovníci pikantných jedál pokojne pridajte štipľavú)

POSTUP PRÍPRAVY

... nižšie v obrázkoch

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Deň vopred (ideálny stav) alebo minimálne 2-3 hodiny vopred si pripravíme marinádu. Tu sú použité suroviny...
...smotanu, horčicu, prelisovaný cesnak, 1ČL solčanky, 1 ČL sušených byliniek (bazalka), paprikovú pastu, čerstvo namleté čierne korenie, soľ a mlieko dáme do misy
...všetko spolu zmiešame
...kuracie prsia si opláchneme studenou vodou a osušíme papierovým obrúskom
...nakrájame na malé rezníky (pre porovnanie vpravo celé prso)
...postupne všetky rezníky ponoríme do marinády (nenaklepané)
...zamiešame tak aby boli všetky rezníky ponorené
...nádobu uzavrieme a odložíme do chladu - ideálne do druhého dňa aby chute prešli dovnútra mäsa a kyselina mliečna jemne narušila jeho štruktúru - mäsko je tak neskutočne krehké
...pripravíme si suroviny na obaľovanie - strúhanka (cca 1 šálka), polohrubá múka (cca 1/3 šálky), 4 PL sezam, 1 ČL solčanky, čerstvo namleté čierne korenie, 1 PL mletej papriky, grilovacie korenie
...zamiešame
...a ideme obaľovať
...mäso priamo z marinády prehodíme do obalovej zmesi a v nej ho zasypané jemne prstami vyklepeme
...takto vyzerajú obalené a pripravené na vysmážanie, príp. pečenie v rúre na papieri na pečenie (ja som dnes v rúre mala nové zemiaky, tak som rezníky vysmažila, ale naozaj výborné a isto zdravšie sú aj upečené na papieri) Nesmažíme zbytočne dlho, stačí 3 minútky z každej strany aby bolo mäsko krehké a nie vysušené.
...smažíme v rozpálenom oleji alebo masti
...vyberieme ich na papierový obrúsok aby vsiakol prebytočný tuk
...načančáme na tanier - my sme k nim dnes mali pečené nové zemiačiky a šalát z čínskej kapusty, paradajok a cibuľky s jogurtovo-cesnakovým dresingom - a môžeme jesť. Dobrú chuť!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< narodeninová (pre dvoch oslávencov) | Krehké marinované rezníky | cuketové placky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (21.2.2012, 16:58)
zaujímavé... :-)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (26.2.2012, 12:58)
ďakujem (F)
ODPOVEDAŤ
Alena Š. (Lenka7) ID 22451, mimibazar.sk/lenka7 (19.2.2012, 15:10)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (21.2.2012, 15:00)
(F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (23.10.2011, 8:50)
dnes si na nich pochutíme.... (jidlo) (jidlo) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (23.10.2011, 20:36)
Ďakujem za skvelú správu... dúfam, že nesklamali a chutili :-$ (F)
ODPOVEDAŤ
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (11.7.2011, 7:12)
(pl) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (6.8.2011, 9:16)
(F)
ODPOVEDAŤ
Katarína Ú. (Katka Ú) ID 153310 (10.7.2011, 19:54)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) idem hneď aj vyskúšať, vyzerá to naozaj lákavo (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (6.8.2011, 9:16)
Katka, dúfam, že sa podarilo a chutli (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (10.7.2011, 15:21)
(Y) (Y)Evulik, rada ta tu konecne opät vidím :-) :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (6.8.2011, 9:14)
Slávuška, vidíš, že chodím veľmi sporadicky, akosi nie je na nič čas... a ak aj je, tak sa nedostanem k PC ,-)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (6.8.2011, 9:14)
...ale ja sa polepším (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu