končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
ZAVÁRANINY |
Ivana Š. (ivusik) ID 886 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Nevarený džem z čiernych ríbezlí[ recept č. 41506 zo dňa 17.7.2011 ] POTREBNÉ PRÍSADY čierne ríbezle, kryštálový cukor POSTUP PRÍPRAVY Tento džem robím každý rok, keď je dostatok čiernych ríbezlí a je super. Keďže sa nevarí, sú v ňom zachované všetky vitamíny, najmä vitamín C. Príprava je veľmi jednoduchá. Umyté ríbezle pomelieme alebo poriadne rozmixujeme a zmiešame s kryštálovým cukrom. Koľko ríbezlí, toľko cukru. Necháme postáť 24 hodín kým sa cukor nerozpustí a zakaždým, keď idem okolo, tak ich premiešam. Plním do suchých pohárov, navrchu ešte posypem cukrom a zaviečkujem. Viečka zvyknem vyvariť a prepláchnuť rumom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Eva N. (leskot) ID 98318 (17.6.2014, 13:50) | |
Je to fakt dobrota .... zjedla by som na posedenie aj celý pohárik mala som ho v pivnici s ostatnými zaváraninami a nič sa nepokazilo | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (6.8.2011, 21:10) | |
Dá sa to aj z červených ríbezlí? | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (6.8.2011, 21:10) | |
Dá sa to aj z červených ríbezlí? | |
ODPOVEDAŤ |
Ivana Š. (ivusik) ID 886, mimibazar.sk/ivusik (7.8.2011, 0:54) | ||
To neviem, ale že vraj čierne majú viac pektínu, tak sú vhodnejšie | ||
ODPOVEDAŤ |
Andrea K. (tajomna21) ID 32350, mimibazar.sk/tajomna21 (17.7.2011, 23:14) | |
a to sa nepokazi? nemusi sa to sterilizovat alebo nieco? | |
ODPOVEDAŤ |
Ivana Š. (ivusik) ID 886, mimibazar.sk/ivusik (21.7.2011, 10:10) | ||
nemusí, konzervuje cukor | ||
ODPOVEDAŤ |
melania l. (lararuby) ID 130989 (17.7.2011, 20:23) | |
podľa mňa je to rôsol,nie džem,ale ,samozrejme,je vynikajúci | |
ODPOVEDAŤ |
Ivana Š. (ivusik) ID 886, mimibazar.sk/ivusik (17.7.2011, 21:38) | ||
rôsol sa pripravuje z čistej šťavy, cukru a želírovacieho prípravku, kdežto džem môže byť aj redší ale sú v ňom kúsky ovocia buď celé alebo pomleté | ||
ODPOVEDAŤ |
melania l. (lararuby) ID 130989 (17.7.2011, 22:03) | |||
Rôsoly sa robili ešte za čias,ked želírovacie prípravky neboli na svete,džem sa varí a časť ovocia tvoria väčšie kúsky | |||
ODPOVEDAŤ |
Ivana Š. (ivusik) ID 886, mimibazar.sk/ivusik (17.7.2011, 22:06) | ||||
ale čo ja viem, tak rôsol je čistá šťava a drží to tak kompaktne ako aspik | ||||
ODPOVEDAŤ |
lucia Ď. (lucka001) ID 4368 (17.7.2011, 17:06) | |
a je hustý? | |
ODPOVEDAŤ |
Ivana Š. (ivusik) ID 886, mimibazar.sk/ivusik (17.7.2011, 17:51) | ||
je, on krásne zhustne | ||
ODPOVEDAŤ |