. .. .. .. .. .. .
. .

Cheesecake s jahodovou omáčkou - RECEPT 41662

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 80097 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Cheesecake s jahodovou omáčkou


[ recept č. 41662 zo dňa  ]


Cheesecake s jahodovou omáčkou


POTREBNÉ PRÍSADY

Krém: 2 veľké balenia Lučiny, 60 g cukru, 120 g kyslej smotany, 80 g salka, 2 vajcia, kôra z 1 citróna, 1/2 vanilkovej esencie\r\nCesto: 200 g Bebe Dobré ráno podľa chuti (ja som dala 4 rôzne príchute spolu), 1 kocka masla\r\nJahodová omáčka: 500g čerstvých jahôd, 2 PL cukru (aj viac - podľa chuti)

POSTUP PRÍPRAVY

Zatiaľ najlepší recept, na aký som natrafila, bol zo stránky Labuznik.com a volal sa Cheesecake po česku (dá sa vygugliť). Za ten čas, odkedy ho pečiem, som si ho prispôsobila podľa chuti a skoro vždy je super. Ja doň často pridávam aj citrónovú kôru a podávam ho s rôznymi omáčkami.
Pozor - najprv si treba zvonku obaliť tortovú formu alobalom. Cheesecake satotiž pečie vo vodnom kúpeli, aby zostal jemný a nepopraskal a alobal zabráni, aby voda z pekáča prenikla do krému. Inak bude vážne nepoužiteľný.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Všetky suroviny by mali mať izbovú teplotu, preto ich vyložíme z chladničky vopred, minimálne hodinu pred pečením.
Sušienky roztlčieme sekáčikom a zmiešame s roztopeným maslom. Dobre premiešame a zmes vsypeme do tortovej formy. Zarovnáme dnom pohára a dobre popritláčame. Vložíme na 10 minút do chladničky. Elektrickú rúru predhrejeme na 160°C
Lučinu rozmiešame ručným mixérom dohladka, kým nie je krémová. Pridáme cukor, vanilkovú esenciu a kôru z citrónu, opäť miešame. Potom pridáme kyslú smotanu a salko, zasa vymiešame a nakoniec pridáme vajcia. Premiešame. Zmes bude tekutá a na povrchu bude bublinková. Necháme ju odpočinúť zo päť minút a potom hrotom noža poprepichujeme ešte bublinky.
Pripravíme si jahodovú omáčku. Jahody umyjeme, odstopkujeme, rozmixujeme a spolu s cukrom zohrejeme v panvičke.
Do tortovej formy vylejeme na bebekeksový základ krém a lyžičkou doň opatrne primiešavame jahodovú omáčku. Špicou noža vytvoríme ornamenty. Do vyhriatej rúry - stredná mriežka - vložíme vyšší pekáč, do ktorého sa zmestí aj tortová forma. Do pekáča vložíme formu a asi do polovičky pekáča nalejeme horúcu vodu. Rúru zavrieme a pečieme 30 minút. Potom ho necháme vychladnúť pri otvorených dvierkach rúry. Odstránime alobal z formy a môžeme cheesecake premiestniť do chladničky, kde by mal zostať minimálne cez noc, kým ho budeme servírovať.
Koláč by mal krásne držať, keď odstránite formu. Mne sa tentoraz trochu rozpadával, pretože som neodhadla čas pečenia a vypla rúru o 5-10 minút skôr, než by bolo vhodné. Ale chuťovo bol vraj výborný :) Zvyšnú jahodovú omáčku môžeme podávať s cheesecakom teplú aj studenú.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< *♥*Cukina s paradajkami zapekaná v grile so syrom a smotanou*♥* | Cheesecake s jahodovou omáčkou | Pikantná syrová polievka ♥ ♥ ♥ >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lenka M. (Lenka79) ID 88410 (24.7.2011, 21:54)
(Y) (Y) az mi slinky tecu, boze radsiej asi vypnem PC takto vecer, to mi nerobte baby -)) uzasne vyzera
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu