. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Baklažánová nátierka*♥* - RECEPT 42932

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

NÁTIERKY

ID 32120 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)


*♥*Baklažánová nátierka*♥*


[ recept č. 42932 zo dňa  ]


*♥*Baklažánová nátierka*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

1 baklažán, 1/2 malej cibule, 5 strúčikov cesnaku, 1 ks Syrokrému (50 g) alebo iného krémového syra, 1 PL kyslej smotany, 1 - 2 PL majonézy alebo tatárskej omáčky, soľ, mčk, olej, zopár lístkov bazalky, trocha kečupu

POSTUP PRÍPRAVY

1) Baklažán pokrájame na 0,5 cm kolieska, osolíme ich a necháme 30 minút "vypotiť".
2) Vzniknutú tekutinu poutierame servítkami a baklažány opekáme na oleji.
3) Opečené uložíme na kuchynskú papierovú utierku, aby odsala tuk.
4) Polovychladnuté vhodíme do mixéra, pridáme prelisovaný cesnak, syr, majonézu, smotanu, mčk a
zmixujeme.
5) Nátierku ochutnáme, pridáme podľa chuti kečup i soľ a možno dať aj za lyžicu olivového oleja. Do hotovej
nátierky pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a posekanú bazalku ( ak máte jarnú cibuľku, použite tú aj s
vňaťou )
6) Podávame s pečivom alebo opečeným chlebom, doplníme buď čerstvými rajčinami, paprikou alebou
zaváranou kápiou.
<< Pudingové rožky | *♥*Baklažánová nátierka*♥* | Limetkovy peceny cheesecake >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
hana h. (hankazk) ID 90615 (10.9.2015, 15:22)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (24.8.2012, 14:04)
je skvela vdaka za recept |:o) (clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (24.8.2012, 16:59)
:-) teším sa, tiež ďakujem, že si mi dôverovala a vyskúšala si (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Andrea V. (andika77) ID 21597 (14.4.2012, 20:38)
prosim, prosim, co je "mčk"? *-) *-) *-)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (15.4.2012, 0:24)
mčk = mleté čierne korenie :-$
ODPOVEDAŤ
Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (14.4.2012, 21:11)
mleté čierne korenie-peper.... :-D
ODPOVEDAŤ
Adriana I. (iada) ID 126542 (21.3.2012, 20:26)
Dnes som vyskúšala túto variantu baklažánovej pomazánky - akurát som si baklažán upiekla v rúre :-p - a je vynikajúca (clamp) Ďakujem za inšpiráciu (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (22.3.2012, 20:51)
Tiež ďakujem :-) a som rada, že chutilo :-) :-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (23.10.2011, 9:52)
vyskúšanéééé- je prudko jedláááá, mňam (pl) (pl) (pl) (pl)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (23.10.2011, 15:02)
super (Y) teším sa :-) :-) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (25.9.2011, 17:47)
(Y) (Y) (Y) aj my si ju niekedy podobne obmeníme (zajic)
ODPOVEDAŤ
Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (24.9.2011, 15:23)
vyskúšame, baklažán zbožňujem (pl) (pl) (pl)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (24.9.2011, 17:05)
(Y) super, budem rada :-) U nás baklažán fičí na všetky spôsoby. Táto nátierka sa hodí aj ako predjedlo, alebo ako studené pohostenie pre návštevu. Často som robila tak, že som baklažán najprv piekla v rúre, ale tento spôsob je rýchlejší a tiež dobrý :-) Ak vyskúšate, daj vedieť, či ste boli spokojní :-$ (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (25.9.2011, 18:03)
áno, aj ja ho pečiem v rúre apotom len olúpem, ale teraz sa budem držať tvojho receptu (H)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu