. .. .. .. .. .. .
. .

Vynikajúca tarhoňa z rúry ! - RECEPT 44696

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 560 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)


Vynikajúca tarhoňa z rúry !


[ recept č. 44696 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Maminky rozhodla som sa, že tu dám tento recept na tarhoňu z rúry, ktorý som našla na nejakej českej stránke o varení. Mne sa tarhoňa nikdy klasicky v hrnci na plyne nepodarila, stále mi to buď z dola prihorelo ( a to aj napriek tomu, že mám kvalitné hrnce Tescoma s dvojitým dnom), alebo sa mi z toho spravil veľký zlepenec a klasicky varená ako cestovina nám nechutí, tak som skúsila tarhoňu urobiť presne podľa tohto receptiku, vyskúšajte, tarhoňa má výbornú chuť, rozsýpa sa, nelepí sa a príprava je totálne jednoduchá !!!

POSTUP PRÍPRAVY

Ingredience:

500 g tarhoně, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 1,2 l vývaru

Postup:

V pekáčku zahřejeme olej a orestujeme na něm najemno pokrájenou cibuli dozlatova.Přisypeme tarhoňu a za stálého míchání opékáme až začne růžovět. Zalijeme horkým vývarem, přiklopíme alobalem a vložíme do vyhřáté trouby (200°C). Pečeme dokud se nevsákne všechna tekutina a kuličky se dají pěkně oddělovat (cca 20 minut). Podáváme jako přílohu všude tam, kde se hodí těstoviny.

Ja ju ešte po vybratí z rúry premešiam a už nezakrytú necham dôjsť v rúre a pred podávaním opäť dôkladne premiešam....

Dobrú chuť !
<< Pernikova chalupka | Vynikajúca tarhoňa z rúry ! | K 20 narodeninám >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
ingrid k. (inulianka) ID 143374 (11.9.2013, 10:57)
(zajic) (zajic) (zajic),,, (Y) (Y) (Y),,, (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Monika B. (Monullik) ID 170902 (28.2.2012, 14:32)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (5.2.2012, 21:56)
nabuduce aj ja takto vyskusam
ODPOVEDAŤ
Marta R. (marta6297) ID 162997 (upravené 17.9.2016, 19:14)
Ja robim tarhonu v jenskej mise, tiez v rure, dobre si ju oprazim, ale len na oleji bez cibule (cibulu davam pri priprave ryze), tak aby boli jednotlive zrnka tmavsie, venujem tomu hodnu chvilu, ak sa mi zda, ze by stacilo, zalejem vriacou vodou, pridam sol, CMK, mohla by byt aj vegetka-ja nedavam a vlozim do rury a pri teplote 180 stupnov necham robit. Neviem povedat minutaz, pretoze to robim uz od oka, ale po vytiahnuti z rury vidlickou premiesam, zakryjem vrchnakom a necham dojst same, uz nie v rure, vzdy je perfektna. Len ju kvalitne opiect na oleji, dat si zalezat ... a mnozstvo vody nech nie je dvojnasobne ako na ryzu, ale dat menej-povedala by som 1:1 |:o)
ODPOVEDAŤ
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (27.8.2016, 18:23)
http://jazykovaporadna.sme.sk/q/6803/
ODPOVEDAŤ
Marta R. (marta6297) ID 162997 (17.9.2016, 19:14)
... opravene, velka vdaka !!!
ODPOVEDAŤ
magdaléna c. (megi118) ID 105517 (5.1.2012, 21:14)
ani mne sa nejak nedarí :(
ODPOVEDAŤ
alena k. (pajo) ID 9224 (8.12.2011, 16:09)
(Y) (Y) (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
Janka P. (Joanne) ID 6922 (8.12.2011, 16:05)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (8.12.2011, 14:43)
Ja robím tarhoňu rovnako, až na tú rúúru ,-) Normálka to nechám na horáku, pod hrncom je samozrejme liatinová platňa, ktorá musí byť dosť rozhorúčená, keď idem robiť ryžu či tarhoňu. No a obe robím rovnako. Orestujem cibuľu, na to dám tarhoňu (či ryžu) poopekám, zalejem vodou, pridám soľ, zakryjem a nechám tak... Po 5 - 7 minútach mrknem na to, zamiešam len tak vidličkou a pridám ešte trocha vody (asi tak deci alebo trocha menej). Celkovo to nechávam asi 12 minút. Potom to odstavím, hrniec zabalím do utierky, položím na lopárik a celé to dám pod paplón do postele. :-D Môže to tam zostať aj do večera :-D nič sa tomu nestane. Ak by ryža či tarhoňa zo sporáka nebola celkom mäkká, tak v tom zostatkovom teple pod paplónom "dôjde" a ak by bola mäkká, nerozvarí sa, len tam bude spinkať :-)
Nebudem predsa kvôli trochu ryže alebo tarhone míňať elektrinu v rúre... Toto funguje nabetón (Y)
ODPOVEDAŤ
Vierka S. (Viiierka) ID 560 (8.12.2011, 21:20)
Kristínka,

ja tú plaňu nemám :-$, ja obyčajnú ryžu, teda guľatozrnú robievam tiež klasika v hrnci, orestujem na oleji s cibuľkou, pridám vegetu a mletú rastu, po opražení zalejem teplou vodou, tak aby presahovala 1,5 cm nad ryžou, necham zovrieť a keď už buble stíším plyn na minimum (najmenší horák) a nechám dusiť presne 15 min. Potom vypnem a ešte necham dôjsť, s tým problém nemám, stále sa mi vydarí, ale tarhoňa, alebo slovenská ryža to bol zakaždým problém ,-), výhodou tohto receptu je, že nemusíš tarhoňu sledovať, prípadne dolievať vodu, proste šupneš do rúry a máš pokoj, kým neprejde 20 minút (Y), sama som rada, že som tento receptík našla :-), dnes som ju dokonca jedla len tak, samú, ani mäsko mi k nej nechýbalo :-D... :-$
ODPOVEDAŤ
Viera F. (veqa) ID 13798, mimibazar.sk/veqa (8.12.2011, 13:50)
(Y) ja robievam tarhoňu v rúre stále aj ryžu... (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Vierka S. (Viiierka) ID 560 (8.12.2011, 21:22)
(Y) super recept, inak ju už ani robiť nebudem :-)
ODPOVEDAŤ
Erika O. (retro) ID 14453, mimibazar.sk/erinao (8.12.2011, 15:06)
ja tiež aj ryžu a aj s výpekom z maska (dance) (dance) (dance) (dance)
ODPOVEDAŤ
Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (8.12.2011, 13:39)
šikovné...ja presne tak robievam v rúre ryžu.....
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu