. .. .. .. .. .. .
. .

Škoricovo-karamelový Bubble bread - RECEPT 44946

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 159902 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Škoricovo-karamelový Bubble bread


[ recept č. 44946 zo dňa  ]


Škoricovo-karamelový Bubble bread


POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 250 ml mlieka, 80 ml vody, 2 PL roztopeného masla, 1 čerstvé droždie, 50 g kryšt. cukru, 480 g hl. múky, 1 ČL soli+++POSÝPKA: 200 g kryšt. cukru, 2 vrchovaté ČL mletej škorice, 125 g roztopeného masla+++ZÁLIEVKA: 135 g kryšt. cukru, 60 g zmäknutého masla, 60 ml mlieka+++POLEVA: 1 hrnček prášk. cukru, 3 PL pomarančovej šťavy (asi pol veľkého pomaranča), 1 PL vriacej vody

POSTUP PRÍPRAVY

1. Cesto: Zohrejeme mlieko, vodu, maslo a cukor do úplného roztopenia, nech je zmes mierne teplá. Pridáme rozmrvené droždie a necháme vzísť kvások. V druhej miske zatiaľ zmiešame preosiatu múku so soľou. Prilejeme kvások a miesime 5 minút. Potom vyberieme z hrnca a cesto položíme na múkou vysypanú dosku, kde ho rozvaľkáme na hrúbku 8 mm, pokrájame na kocky 3x3 cm, ktoré v dlani formujeme na malé guľky.
2. Posýpka: Vyformované guľky namáčame najskôr do roztopeného masla z Posýpky, a následne ich vyváľame v zmesi škorice a cukru, taktiež z Posýpky. Guľky kladieme do bábovkového venca (môžeme si ho vopred aj vystlať vystrihnutým kruhom z pečiaceho papiera - ľahšie sa nám potom bude vyklápať vychladnuté cesto), ktorý sme si ešte po vonkajšom aj vnútornom obvode jemne vymazali a posypali mletými orechmi či hrubou múkou alebo strúhankou. Zvyšné roztopené maslo a škoricovú zmes z Posýpky potom spojíme dohromady a nalejeme na guľky vo forme. Necháme ich 5 minút kysnúť pod prikrývkou niekde v teple či pri radiátore.
3. Zálievka: Medzitým si všetky suroviny zo zálievky povaríme na miernom ohni asi 3 minúty do mierneho zhustnutia a omáčku vylejeme na guľky. Formu položíme na veľký plech kvôli vytekajúcej omáčke pri pečení a dáme do rúry na 180°C na 40 minút.
4. Po vychladnutí (najlepšie na druhý deň) Bubble bread cikcakovito pofŕkame polevou: do hrnčeka o objeme 250 ml navrstvíme práškový cukor s pomocou lyžice (nesypeme ho priamo z krabice). podľa potreby hrnčekom párkrát zatrasieme, aby sa cukor v hrnčeku "správne rozložil". Odmeraný cukor potom 2x preosejeme. Následne doň pridáme šťavu aj vriacu vodu a vymiešame do hustej polevy.
<< Kuracie osie hniezdo | Škoricovo-karamelový Bubble bread | Baletka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lenka A. (Ledura) ID 170706 (31.10.2013, 23:05)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu