. .. .. .. .. .. .
. .

Špaldový perník bez vajec a mlieka - RECEPT 45720

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 104195 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Špaldový perník bez vajec a mlieka


[ recept č. 45720 zo dňa  ]


Špaldový perník bez vajec a mlieka


POTREBNÉ PRÍSADY

1/4 šálky hladkej sójovej múky, 1 a 1/4 šálky špaldovej múky, 1 šálka hladkej múky, 1 šálka jemného kryštálového cukru - môže byť aj trstinový, 1 perníkový prášok do pečiva, 2 KL sódy bikarbóny, 2 PL džemu, 1/2 šálky oleja, perlivá minerálka podľa potreby, na dochutenie - hrozienka, kandizované ovocie, orechy, čokoláda a pod. - podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je veľmi jednoduchý, všetko zmiešame, minerálku pridáme podľa potreby, cesto by malo mať konzistenciu ako na palcinky. Hrozienka a kandizované ovocie umyjeme a pridáme do cesta spolu s nasekanými orechami a čokoládou, ochutiť si ho môžete podľa chuti. Dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme na 180 stupňov cca 35 - 40 minút, treba vyskúšať špajdlou. Po vychladnutí môžeme vrch potrieť lekvárom a poliať čokoládou, keďže perník väčšinou balím synom na internát, túto fázu vynechávam.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Polovica je už fuč!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< srdce pre kiku | Špaldový perník bez vajec a mlieka | Expresné dvojfarebné poháre >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
gabika c. (mci) ID 16330, mimibazar.sk/mci (19.9.2012, 20:32)
dnes som vyskusala (Y)chutovo velmi dobry, len sa na moj vkus velmi drobi *-)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (14.10.2012, 21:51)
Neviem, Gabika, ja som taký problém nemala, možno preto, že ho nekrájam hneď po upečení. (L)
ODPOVEDAŤ
gabika c. (mci) ID 16330, mimibazar.sk/mci (22.7.2013, 13:37)
dnes som ho skusala po dlhsej dobe :-) vynikajuci. Nemala som sojovu muku, tak som dala spaldovu + hladku, pridala som orechy a hrozienka (Y)
deti si pochutnali a tatinovi ho schovali aby im zostalo na ranajky :-)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (25.7.2013, 21:26)
Tak to sa teším, Gabika, že to tentoraz vyšlo. (L) (L)
ODPOVEDAŤ
anka m. (ANKA M.) ID 132725 (31.1.2012, 19:58)
no takúto zdravú veziu, určite pre seba vyskúšam, capnem tam zalyžičku melasy a budem sa cítiť ako královná zderavej výživy. vďaka (pst)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (5.2.2012, 17:13)
Tak dúfam, že bude chutiť! (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Beáta P. (Bejulík) ID 171264 (30.1.2012, 11:50)
Jééééééééé, Darinka, ja tiež používam sójovú múku a ďakujem Ti za receptík (L) (clamp) (clamp) (clamp) Ešte sa chcem opýtať, či by som mohla zameniť olej za mlieko, aby to malo aj menej tuku - čo myslíš? *-)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (30.1.2012, 21:01)
Beatka, ďakujem, veru neviem, čo by to urobilo, na to množstvo to nie je tak veľa, ale vyskúšaj dať polovicu množstva a uvidíš, len aby nebol potom suchý. A trošku tuku Ťa nazabije, či... ,-) ,-) ,-) (L)
ODPOVEDAŤ
Beáta P. (Bejulík) ID 171264 (31.1.2012, 8:15)
Ďakujem pekne (L) Pravdupovediac, mne ozaj trochu tuku nezaškodí ,-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu