Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)
JABĹČKOVÉ LIEVANCE - FANTASTICKÉ!!!!
[ recept č. 46268 zo dňa 25.2.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
2 vajcia, 100g kr.cukru, 1 škoricový cukor, 0,5litra mlieka, 300g hladkej preosiatej múky, olej na vysmážanie, šťava z jedného citróna, štipka soli, 2 väčšie jablká. Džem a cukor na posyp k podávaniu
POSTUP PRÍPRAVY
V mise vymiešame žĺtka s cukrom a škoricovýmcukrom, z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh. Jabĺčka olúpeme a na hrubom strúhadle nastrúhame, polejeme citrónovou šťavou. Múku preosejeme a na striedačku s mliekom vmiešame do žĺtkov. Premiešame a pridáme postrúhané jabĺčka. Premiešame a nakoniec zľahka do zmesi vpravíme sneh z bielkov. Na panvici smažíme z oboch strán do zlatohneda, dávame na tanier so servítkou.
Podávame s džemom posypané cukrom, alebo s čokoládovou polevou a šľahačkou. Výborné sú preliate citrónovým topingom.
Dobrú chuť :-)))
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
V mise vymiešame žĺtka s kryštáľovým a škoricovým cukrom... |
|
...jabĺčka olúpeme, na hrubom strúhadle nastrúhame a prelejeme citrónovou šťavou..... |
|
z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.... |
|
do žĺtkov pridáme na striedačku preosiatu múku, mlieko a premiešame. Potom pridáme nastrúhané jabĺčka, ktoré riadne premiešame do zmesi... |
|
..nakoniec jemne vpravíme vyšľahaný sneh z bielkov.. |
|
...vysmažíme a ukladáme na papierovú servítku-.... |
|
Dobrú chuť :-))) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (14.7.2013, 14:31) |
vyskusala som , su sice make,ale nejake tuhe,akoby im chybala vlacnost a pritom som isla podla receptu pozerala som aj ine rc.skoro vsade ide pdp alebo aj drozdie,nechyba tomu nieco? |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (15.7.2013, 19:46) |
Mária, nie nechýba dôležitá je preosiata múka a zľahka vpraviť sneh z bielkov. Toto zaručí prevzdušnenie a ľahkosť cesta |
ODPOVEDAŤ |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (3.6.2013, 13:32) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Veronika G. (veronika45) ID 20591 (3.6.2013, 12:40) |
Idem na ne... |
ODPOVEDAŤ |
Monika T. (monika821) ID 201548 (30.3.2012, 19:42) |
mňamm vynikajúce odteraz robím iba tieto !!! |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (30.3.2012, 21:55) |
Monika, ďakujem však výborné ? |
ODPOVEDAŤ |
Monika B. (Monullik) ID 170902 (7.3.2012, 15:50) |
Ahoj Katka, narazila som na tvoj recept a zaujal ma tam citronovy topping mohla by si mi napisat ako nan? dakujeeem |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (7.3.2012, 22:07) |
Monika,robila som citróny+limety,alemôžeš urobiť čisté,alebo pridaj aj pomaranč. cca 1kg olúpaných citrónov,rozoberiem na mesiačiky a očistím aj od blanky. Ak sa ti nechce nemusíš môžeš potom prepasírovať. Odblanené rozmixujem pridám cca 3dcl vody a varím s troškou cukru zmiešaného s gelfixom. Celkovopotrebuješ: 1kg trstinového,alebokr.cukru a 1 gelfix 1:1 Po chvíľke pridá zvyšok cukru a varíš až začne vrieť a povaríš ešte min.5 minút. Potom nalejem do fľašky a uzavriem Ak chceš čistejšie tak pred varenám šťavu z ovocia prepasíruješ cez gázu. |
ODPOVEDAŤ |
| | Monika B. (Monullik) ID 170902 (8.3.2012, 10:59) |
jeej dakujem za rychlu odpoved, len sa este mozem spytat kolko to v tej flaske vydrzi?? |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (8.3.2012, 17:12) |
Monika, mám ešte ríbezľový v litrovej fľaši od leta a je v pohode |
ODPOVEDAŤ |
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (6.3.2012, 14:49) |
vyskusam, uz sa tesim |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (6.3.2012, 18:39) |
Stanka, ďakujem určite stoja za vyskúšanie, sú fantastické |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (29.2.2012, 7:53) |
Ďakujem Marika sú fantastické |
ODPOVEDAŤ |
| | | marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (6.3.2012, 14:23) |
Katka ,dnes som robila lievance ,boli supeer a na buducce ich urobim hned z dvoch davok, , |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (6.3.2012, 18:39) |
Marika, som rada ja tiež robím z dvojitej |
ODPOVEDAŤ |
| Veronika G. (veronika45) ID 20591 (28.2.2012, 15:49) |
Akurat robim... A tanier stale prazdny uzasneeeee |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (28.2.2012, 19:34) |
Veronika to dobre poznám a ďakujem som rada, že chutí |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (25.2.2012, 12:59) |
Máme asi rovnaké chute aj Tvoje sú krásne |
ODPOVEDAŤ |
| | | Mária K. (konteska) ID 177553 (25.2.2012, 13:27) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (25.2.2012, 11:30) |
Prekrásna ...až sa slinky zbiehajú ... ... |
ODPOVEDAŤ |
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (25.2.2012, 11:18) |
kati, vyzeraju uzasne, len si nezabudni doplnit do ingrediencii jablcka, prave tie chybaju |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (25.2.2012, 11:31) |
Kikuš, ďakujem aj za upozornenie, idem to hneď doplniť to vieš, nahadzujem to pritom ako si tu spievam s potom to tak vyzerá Ďakujem |
ODPOVEDAŤ |