sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)
Nugátovo-marcipánové pralinky
[ recept č. 47723 zo dňa 8.5.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Alebo falošné ,,Mozartové guľôčky,, :)Už dávnejšie som mala tento recept uložený,ale odkiaľ som ho zobrala,netuším.Dúfam,že nie niektorej z Vás:)Celkom jednoduchá príprava a vynikajúca chuť.Nechcelo sa mi vyrábať nugát,ani marcipán,tak som si to trošku zjednodušila:) Budete potrebovať veľmi málo surovín: 250 g nugátu,350 g mandľového marcipánu,150 g čokolády na varenie
POSTUP PRÍPRAVY
Nugát nakrájame na malé kocky(v mojom prípade bonboniéra Zlatý nugát) a v dlaniach vytvarujeme na malé guľôčky. Dáme na 1 hodinu do chladu. Marcipánovú hmotu na doske jemne premiesime a vyvaľkáme na tenký plát. Formičkou vykrajujeme malé kolieska, ktorými obaľujeme nugátové guľôčky. Čokoládu na varenie rozpustíme nad parou a pomocou vidličky guľôčky namáčame. Po vychladnutí môžeme ozdobiť mliečnou čokoládou.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Nugát pokrájame na menšie kúsky |
|
Marcipán trošku premiesime |
|
Z nugátu vytvarujeme malé guľôčky,ktoré dáme na chvíľu do chladničky stuhnúť |
|
Marcipán vyvaľkáme na tenký plát |
|
Vykrajujeme kolieska a obaľujeme stuhnuté nugátové guľôčky |
|
Obalené... |
|
A namáčame.. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
| hana h. (hankazk) ID 90615 (28.11.2014, 15:49) |
|
ODPOVEDAŤ |
| henrieta csizi (henuli) ID 55870 (9.12.2012, 8:26) |
Dobry den!Chcem vyskusat tento recept a potrebovala by som radu od vás aky marcipán mám kúpit?Vdaka Heni |
ODPOVEDAŤ |
| | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (9.12.2012, 19:24) |
Ja som mala také malé kocky.Myslím,že je to po 200g balené.Aj DR.Oetker má taký.Je jedno aký,len aby Vám chutil a nebol príliš tvrdý. |
ODPOVEDAŤ |
| Janka P. (Joanne) ID 6922 (15.5.2012, 10:41) |
|
ODPOVEDAŤ |
Jana F. (meganmax) ID 227999 (14.5.2012, 20:53) |
|
ODPOVEDAŤ |
Beáta P. (Bejulík) ID 171264 (9.5.2012, 20:44) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (9.5.2012, 19:27) |
...mňam .... |
ODPOVEDAŤ |
Anna P. (tetrisss) ID 49991 (9.5.2012, 18:08) |
Oj, to musi byt uplne uzasne. |
ODPOVEDAŤ |
| Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (9.5.2012, 9:18) |
...ja žasnem aké sú tu šikovné žienky Silvia, to je nádhera a musí to chutiť božský |
ODPOVEDAŤ |
| | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (9.5.2012, 15:37) |
Ďakujem Martuška.Veru,chutili |
ODPOVEDAŤ |
| Darina B. (danda3) ID 104195 (8.5.2012, 21:46) |
Teda Sivli, takto na noc dráždiť moje chuťové poháriky, vyzerajú fantasicky a dobrý nápad s tou bonboškou, mne osobne tieto nechutia, veľmi dobre si ich prerobila, ja mám tiež niekde recept na falošné mozartovky, snáď budem mať príležitosť ich niekedy spraviť. |
ODPOVEDAŤ |
| | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (8.5.2012, 21:59) |
ďakujem Darinka.Mne nechutila tá bonboniéra ,nejaké to už robia umelé ,ale Keď som ich takto prerobila,chutili výborne |
ODPOVEDAŤ |
| | | Darina B. (danda3) ID 104195 (8.5.2012, 22:02) |
Ako keby som jedla sladký tuk, už tie bonbóny nie sú, čo bývali, tak si ich budeme vyrábať, však? |
ODPOVEDAŤ |
| | | | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (9.5.2012, 14:50) |
nič iné nám ani nezostáva Nieje nad to,keď vieš,čo tam dávaš |
ODPOVEDAŤ |
| Martin Š. (mmaatt) ID 43665, mimibazar.sk/mmaatt (8.5.2012, 21:04) |
veľmi pekné a určite chutné a máte recept aj na výrobu nugátu? |
ODPOVEDAŤ |
| | | Martin Š. (mmaatt) ID 43665, mimibazar.sk/mmaatt (9.5.2012, 12:10) |
Ďakujem za link, tento mám aj ja doma odložený. Len overujem, či niekto nemá náhodou ešte lepší. Tento mne nechutí, ale svokor sa zalizoval. Ale skúsim ten druhý.... |
ODPOVEDAŤ |
| | | | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (9.5.2012, 14:48) |
tak sa potom ozvi,či bol dobrý,lebo ja som ho tiež ešte nerobila .Dúfam,že nebudeš nadávať a bude chutiť |
ODPOVEDAŤ |
| | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (8.5.2012, 21:09) |
Ďakujem Recept mám tento:Domáci nugát • 450 g práškového cukru • 500 g rastlinného tuku • 2 lyžice kakaa • 0,5 dcl vody • vanilková esencia Postup Všetky prísady zmiešame a dáme variť. Miešame, kým sa cukor nerozpustí, potom miešame podľa potreby. Nugát je uvarený vtedy, keď je dostatočne tuhý, aby držal vyformovaný tvar. Dobre ho premiešame a potom vylejeme do jednej alebo viacerých vymastených foriem a krájame na malé kúsky. |
ODPOVEDAŤ |
| Michaela C. (michaela2107) ID 129046 (8.5.2012, 20:37) |
toto som nemala vidiet !!! vyzeraju bombovo |
ODPOVEDAŤ |
Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449 (8.5.2012, 20:28) |
fajn recept, len asi piplacka. Bombonieru radsej zjem, nez z nej nieco este robit |
ODPOVEDAŤ |
| | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (8.5.2012, 20:35) |
ale čoby,robila som aj horšie .Toto je v pohode |
ODPOVEDAŤ |