. .. .. .. .. .. .
. .

Beef bourguignon (Hovädzie burgundské) - RECEPT 48414

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

HOVÄDZIE MÄSO

ID 118880 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Beef bourguignon (Hovädzie burgundské)


[ recept č. 48414 zo dňa  ]


Beef bourguignon (Hovädzie burgundské)


POTREBNÉ PRÍSADY

0,5l červeného vína, hovädzie mäso (ale pokojne môže byť aj bravčové), 1 veľká cibuľa, bobkový list, tymián, slanina, mrkva (1-2), zeler (kto má ako rád, ja som dala asi tak 1/4), šampiňóny, koňak (2 cl), hladká múka, vývar, olej

POSTUP PRÍPRAVY

1. Mäso si nakrájame na väčšie kocky a dáme do misky, kde pridáme na väčšie kúsky nakrájanú cibuľu, mrkvu (na kolieska), zeler, tymián, bobkové listy, olej (2-3 lyžice) a všetko to zalejeme vínom a trochou koňaku. Ja to robievam tak, že nalejem vína toľko, aby všetka zmes bola zakrytá a nechám marinovať. Ak je možné tak zvyčajne cez noc necháme v chladničke.
2. Na druhý deň vyberieme mäso z marinády a dáme osušiť na papierové utierky. Marinádu so zeleninou si samozrejme odložíme. Podusíme si pokrájanú slaninu, a na nej z prudka opražíme osušené mäso. Keď je zatiahnuté poprášime trochou múky a premiešame, potom už nebude treba zahusťovať lebo ešte aj samotná zelenina to zahustí. Ďalej pridáme marinádovú zmes. Ak treba podlejeme vývarom (prípadne podľa potreby podlievame počas dusenia) a nechám dusiť na malom ohni. Pri bravčovom mäse mi to trvalo tak cca. 90min. kým bolo všetko mäkké, pri hovädzom to určite bude trvať dlhšie. Tesne pred koncom ešte pridáme na masle trochu podusené šampiňóny, a necháme spolu ešte chvíľu dusiť.
3. Podávať sa to môže napr. so zemiakovou kašou alebo len s bagetou ,). Dobrú chuť.

Je veľa verzií tohto receptu ale ja som tento už viackrát robila a vždy chutil, a veľká výhoda je, že všetko sa dá do jedného hrnca a pomaly sa to samé dusí ,)
<< Včielka Maja a lienka | Beef bourguignon (Hovädzie burgundské) | motyle 2 >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu