. .. .. .. .. .. .
. .

Talianska pizza & skvelá omáčka - RECEPT 48813

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

PIZZA

ID 247940 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)


Talianska pizza & skvelá omáčka


[ recept č. 48813 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 400 g hladkej múky, 200 g polohrubej múky, 1 balíček droždia v sáčku (alebo 1 celé čerstvé), 2 PL medu (alebo 3 PL cukru), 2 ČL soli, 50 ml olivového oleja, 150 ml mlieka (nemusí byť presne, stačí od oka :), 250 ml vlažnej vody, papier na pečenie, veľká tortová forma (stačí len spodok na ktorý položíme pizzu)...................................................................................OMÁČKA: paradajkový pretlak (ja používam len značku BONNY alebo PAT), 4 PL kečupu, 1 stredná cibuľka, 3-4 strúčiky cesnaku, maslo, sušená bazalka, sušené oregano, 2 PL medu (alebo cukru), 1 lyžička soli

POSTUP PRÍPRAVY

Na CESTO si klasicky rozmiešame droždie vo vlažnej vode. Vlejeme ho do pripravenej múky v miske, ktorú sme si predtým rozmiešali so soľou. Pridáme olej, rozmiesime trochu vareškou a nakoniec postupne pridáme mlieko, v ktorom sme si rozpustili med/cukor. Vymiesime ho v miske a nakoniec ho preložíme napr. na silikónovú podložku, kde ho "dorobíme" ručným miesením na hladké a vláčne cesto (ak by sa Vám zdalo že tekutín je na múku priveľa, odoberieme časť mlieka, alebo ak je zas veľa múky a málo tekutín, pridávame len mlieko :). Keď je cesto poriadne ponaťahované, spravíme z neho bochník a necháme cca 20 minút kysnúť pod čistou utierkou na teplom mieste........................................................................................................................Za tých 20 minút čo nám kysne cesto si spravíme základ na pizzu. Na masle si orestujeme cibuľku nakrájanú nadrobno a takisto cesnak. Pridáme pretlak a kečup, rozmiešame a varíme pár minút, aby sa z paradajkových surovín stratila kyslosť. Nakoniec pridáme bylinky, soľ a med/cukor a minútku ešte povaríme a nakoniec odstavíme............................................................................................................................Ideme sa venovať cestu: cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na cca 0,5 cm hrúbku. Dôležité je, aby sa cesto pieklo na papieri na pečenie - tak sa ani nepripáli a na spodku sa upečie dozlatista. Natrieme naň pripravený základ. Takto sme si pripravili základnú pizzu s omáčkou a navrch si môžme poukladať hocičo (napr. šunku, syr, šampiňóny, ananás, kukuricu,...).........................Pečieme asi 8-10 minút pri teplote 200-220°C (záleží od hrúbky cesta)..........Dobrú chuť Vám prajem! :-) Najlepšia pizza na svete!
<< promočná s modrým diplomom | Talianska pizza & skvelá omáčka | Kubánska torta :) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
dana j. (NicoNika) ID 227167 (7.11.2012, 14:05)
Dnes vyskušaná je výborná mnam (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Zlatica H. (obezitka) ID 62929 (24.8.2012, 23:29)
(H) (H) (H) Baška rýpalky tu boli,sú aj budú!!!!! pripadá mi to,ako keby v živote nevideli pizzu.....a je tu určite viac ako 500 receptov bez fotky a je to v poriadku.... *-) *-) *-) tu vôbec nejde o fotku,ale o trochu iný-pre niekoho vylepšený postup...napr.mne sa páči omáčka,je super a je to predsa niečo iné,čo stojí zato-vyskúšať to.....je tu viac ako 100fotiek pizzí a sú väčšinou na jedno kopyto,akurát sa menia suroviny na obklad cesta....každému podľa chuti..... (L) |:o) (L) (F) |:o)
ODPOVEDAŤ
Baška F. (Berushka.F) ID 247940 (12.10.2012, 9:48)
dakujem za pochopenie :) velmi si to vazim
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (25.8.2012, 0:37)
Ved ona tu fotku mala ked to pisali... Dole je aj link v jednom komente... Uz to ma pomenene vsetko... ,-)
ODPOVEDAŤ
Baška F. (Berushka.F) ID 247940 (12.10.2012, 9:50)
hej, mam to zmenene, lebo mi tu velmi spamujes zlatko (L)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (12.10.2012, 17:16)
no nie len ja zlatko... tak to chodi ked niekto ukradne fotku (K) to kazdy potom netlieska.... ale tvaris sa ako keby si ju tu ani nemala (Y) ,-)
ODPOVEDAŤ
Katarína K. (salenia) ID 159708 (21.8.2012, 15:46)
nechápem, prečo ste sa do Bašky tak obuli, veď aj ju to stálo energie to tu vycapiť :^)
ODPOVEDAŤ
Baška F. (Berushka.F) ID 247940 (24.8.2012, 19:50)
no...velmi im chyba fotka pizze a kedze ju tu nemam, tak som hned ta zla :/
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (21.8.2012, 10:28)
No a kde je recept na focacciu? ved je tu len pizza!! to ste zabudli vložiť? *-).... Ale pozerám, že to je už vyše mesiaca.... (N)
ODPOVEDAŤ
Baška F. (Berushka.F) ID 247940 (21.8.2012, 14:30)
hned to bude, len som sa k tomu nedostala :(
ODPOVEDAŤ
Alžbeta Š. (betyna8) ID 43155, mimibazar.sk/betyna8 (21.8.2012, 8:28)
chcem sa spytat,pri akej teplote a ako dlho peciete tuto pizzu....
ODPOVEDAŤ
Baška F. (Berushka.F) ID 247940 (21.8.2012, 14:26)
ked spravite tenku pizzu, tak piect sa bude cca 8-10 min (uvidite zlatiste okraje) pri teplote 200°C
ODPOVEDAŤ
Alžbeta Š. (betyna8) ID 43155, mimibazar.sk/betyna8 (13.9.2012, 11:34)
dakujem za odpoved.A tiež sa pripajam k tým,co vam nemaju co vytknut.Mnoho dievcat tu dava recepty prebrate z inej stranky, casopisu.....
ODPOVEDAŤ
Janka L. (jankalo) ID 108253 (upravené 13.7.2012, 15:01)
Ja súhlasím s Martinou F., Martuškou K., Máriou Š. Je nepísaným pravidlom, že na tejto stránke sa uverejňujú recepty, ktoré si kuchárky sami odskúšali, odfotili a chcú sa so svojimi výtvormi podeliť s inými. Pre mňa je vždy lákadlom fotka, ktorá je výsledkom nášho snaženia, a preto si myslite čo chcete, ale nemám rada ľudí, ktorí sa skrývajú na iných, vydávajúc za vlastné recepty, fotky prípadne aj celý postup.
Pani Baška F. len falošné kamarátstvo vás bude v tomto počínaní podporovať. Ale nie je to fér hra. To je o niečom inom, ale ak ste to nepochopili, je zbytočné sa o tom zmieňovať. Smutné. (N)
ODPOVEDAŤ
Martina F. (mata3636) ID 133276 (9.7.2012, 20:11)
http://www.howdididoit.com/cooking-and-preserving/how-to-make-a-gourmet-sicilian-pizza/ ked je to najlepšia pizza, asi ju robíš častejšie. tak prečo, sakriš, nevložíš vlastnú fotku?
ODPOVEDAŤ
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (9.7.2012, 19:02)
focaccia nie je pizza...je to nieco ako nas chlebovy posuch,nie je to pizza...sorry!!!
ODPOVEDAŤ
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (9.7.2012, 18:07)
(clamp) (clamp) (clamp) waw...vyzerá tak chutnučko a na (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (12.7.2012, 20:52)
bodaj by nevyzerala,ked je nastajlovana na fotenie :-D,tiez mam radsej real fotky receptov,ako tieto prevzate
ODPOVEDAŤ
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (upravené 17.7.2012, 21:36)
Dievčatá , zhodujem sa s vami...ak tu pridávam niečo , tak by to malo byť niečo, čo som si skúsila sama pripraviť, poznám toho chuť ... :-( :-( :-(
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu