. .. .. .. .. .. .
. .

Baklažánová nátierka - Saksuka - RECEPT 49550

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

NÁTIERKY

ID 16490 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Baklažánová nátierka - Saksuka


[ recept č. 49550 zo dňa  ]


Baklažánová nátierka - Saksuka


POTREBNÉ PRÍSADY

1 baklažán°°°1 cibuľa°°°3 paradajky°°°strúčiky cesnaku- koľko chcete /ja som dala 3 ale ani 4-5 by nebolo veľa/°°°1 zelená paprika°°°1-2 ČL vegety°°°1 ČL tymiánu°°°3-4 PL paradajkového pretlaku°°°soľ°°°mleté čierne korenie°°°oregáno°°°olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Fantastická nátierka. V priebehu hodiny - ešte teplú - sme ju spráskali. Našla som ju v prílohe jedného časopisu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Baklažán ošupeme, nakrájame na menšie kúsky, ktoré necháme cca 15 min. v osolenej citrónovej vode postáť. Scedíme, dáme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a 10 minút varíme.
Na oleji si opražíme cesnak, cibuľu, pridáme nakrájanú papriku, uvarený baklažán, na drobné kúsky nakrájané paradajky, osolíme, okoreníme tymiánom, oreganom vegetou, pridáme paradajkový pretlak a dusíme 15 minút. Odstavíme a dochutíme.
...
Malo by to cez noc stáť v chladničke. U nás to do chladničky ani nedošlo. Na opečenom mierne vychladenom chlebe táto teplá nátierka bola žúžo ! Takže sa môže ako teplá, tak studená :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Vyprážaný baklažán so šampiňónmi | Baklažánová nátierka - Saksuka | Pikantná fazuľa s hubami >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (24.8.2012, 19:49)
vďaka za recept. robila som, bolo to celkom dobré. nie ako nátierku, ale so zemiakovým pyré, ako zeleninový obed. je to vlastne také baklažánové lečo, občas som podobné robievala s cuketou.
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (24.8.2012, 23:08)
Katka, áno, niečo ako lečo, akurát ja som nikdy do leča nedávala ani baklažán ani cuketu :-$. Ja som si to dala na hrianky a veľmi mi to chutilo (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu