. .. .. .. .. .. .
. .

Medová roláda s kávovou plnkou - RECEPT 51652

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 254348 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Medová roláda s kávovou plnkou


[ recept č. 51652 zo dňa  ]


Medová roláda s kávovou plnkou


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 200 g medu, 5 vajec, 9 lyžíc polohrubej múky, 1 lyžica rumu, 1 lyžica mletej kávy, 1 lyžička škorice, 40 g masla, 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva Kávová plnka: 250 ml mlieka, 75 g kryštálového cukru, 1 krémový prášok Zlatý klas (40 g), 200 g masla, 1 lyžica mletej kávy K tomu: čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: Med, žĺtky, rum, kávu, maslo a škoricu vyšľaháme do tuha. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a striedavo s múkou a práškom do pečiva ho vareškou jemne primiešame k žĺtkovej hmote. Cesto preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme. Pečieme pri teplote 180°C asi 20-30 minút. Horúci upečený plát zvinieme do vlhkej utierky na asi 5-10 minút, potom plát rozvinieme a necháme voľne ochladnúť.

Kávová plnka: Z mlieka, cukru, zlatého klasu za stáleho miešania uvaríme hustý puding a za občasného miešania necháme vychladnúť. Puding vyšľaháme do hladka a prišľaháme zmäknuté maslo. Nakoniec jemne primiešame kávu.

Medová roláda: Ochladnutý medový plát jemne natrieme kávovou plnkou, trocha plnky necháme na obtretie rolády. Jemne zvinieme a odstránime papier na pečenie. Obtrieme zvyšnou plnkou a polejeme roztopenou čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť a pustíme sa do toho! :)
<< Zamatová roláda | Medová roláda s kávovou plnkou | Ovocný tunel... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
gabriela z. (gabca2408) ID 36679 (10.3.2013, 15:21)
(Y) (Y) (Y) Dominika ďakujem za fantastický recept...to cesto je úžasné (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (26.3.2013, 21:52)
Strašne sa teším, že vám chutil :D
ODPOVEDAŤ
Livia M. (liviam) ID 19540 (12.1.2013, 17:25)
To je uzasne, dve chute, ktore su u mna favoritmi, urcite vyskusam (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina V. (Marion7) ID 188661 (30.12.2019, 23:28)
Presne, aj pre mňa sú chute medu a kávu topky! A okrem toho chuť čokolády, karamelu, orechov, kokosu a ešte asi 100 ďalších... (jidlo) (^) (pl)
ODPOVEDAŤ
Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (23.1.2013, 21:01)
Len do toho. Držím palce (L)
ODPOVEDAŤ
eva k. (sezana) ID 261865 (3.1.2013, 16:05)
(Y) (Y) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (3.1.2013, 17:55)
,-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu