. .. .. .. .. .. .
. .

"Sacherova" torta s kávovým krémom - RECEPT 51720

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 254348 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)


"Sacherova" torta s kávovým krémom


[ recept č. 51720 zo dňa  ]


"Sacherova" torta s kávovým krémom


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 180 g kryštálového cukru, 5 vajec, 3 dl oleja, 70 g hladkej múky, 35 g hrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, 50 g tmavého kakaa Kávový krém: 300 ml mlieka, 1 Zlatý klas (40 g), 1 lyžica instantnej kávy, 1 lyžica klasickej mletej kávy,75 g kryštálového cukru, 250 g masla K tomu: džem podľa chuti (odporúčam jahodový), 100 čokolády na varenie, 40 g margarínu, kúsky čokolády na dozdobenie príp. mandle

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: Bielky s cukrom vyšľaháme do tuhej peny. Na najnižšom stupni vyšľaháme žĺtky s pomalým pridávaním oleja. Do vymiešaných žĺtkov zľahka vmiešame múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom a snehovú penu. Všetko spolu jemne pomaly premiešame a rozdelíme na dve polovice. Najprv jednu vylejeme do okrúhlej formy, vyloženej papierom na pečenie, a upečieme. Následne vylejeme druhú polovicu a postup opakujeme. Pečieme pri teplote 200-220 °C.

Kávový krém: V mlieku rozmiešame cukor, instantnú kávu a Zlaý klas a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Vychladnutý puding vyšľaháme s maslom a mletou kávou do hladka.

Jeden upečený a vychladnutý korpus prekrojíme a namažeme džemom. Navrch ho naplníme kávovým krémom, (časť krému odložíme na potretie) a priložíme druhým korpusom. Celú tortu jemne potrieme krémom. Môžme nechať chvíľku zachladiť a následne tortu polejeme čokoládovou polevou. Dozdobíme kúskami čokolády a necháme stuhnúť na chladnom mieste.
Torta je vláčna a vskutku veľmi chutná.

Prajem dobrú chuť! ,)
<< Vianočná/Silvestrovská kapustnica - "Životabudič" | "Sacherova" torta s kávovým krémom | Tvarohové koláče, u nás zvané bialoše >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Iveta D. (iwetusik) ID 231043 (13.11.2017, 21:00)
Ďakujem za úžasný receptík.dnes som robila manželovi k 18 nástenný výročiu . (Y) zajtra ochutnavame. Teším sa (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (17.7.2014, 23:55)
Kávový krém v sacherke bol (zajic) (zajic). (^) bola úúžasná. Ďakujem (L)
http://yummysweets-rikinka.blogspot.co.uk/2014/07/sacherova-s-kavovym-kremom.html
ODPOVEDAŤ
migu m. (migu) ID 36636 (30.4.2013, 14:13)
Ahoj Dominika, rada by som sa spytala, ci je potrebne korpus piect na 2 x. Bol by problem upiect ho vcelku a potom prerezat ? Dakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (19.5.2013, 14:02)
Je úplne jedno či ho upečiete na 2-krát alebo ho prerežete. Kedysi som sa bála ho prerezávať aby som ten korpus nedobabrala. Ale časom som zistila, že to žiaden problém nie je. Takže úplne stačí, ak upečiete celú masu na raz a potom to prekrojíte. Je to jednoduchšie a zároveň rýchlejšie. Môžte si dopomôcť malým trikom, a to použitím obyčajnej nite namiesto noža (L)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (3.1.2013, 15:39)
[A] |:o) (F)
ODPOVEDAŤ
Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (3.1.2013, 17:53)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Miroslava M. (nofretete28) ID 252619 (2.1.2013, 0:49)
Celkom to vyzerá na dobrú jednoduchú tortu. 13.1. je Rastislava a keďže mám doma dvoch, syna aj manžela, asi ju vyskúšam. Vďaka za receptík (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (3.1.2013, 14:45)
Len vyskúšajte. Vrelo odporúčam. Ja som tiež vyskúšala a bola nadmieru spokojná. A ostatní členovia rodiny taktiež :-)
ODPOVEDAŤ
Marta M. (marta1979) ID 104721 (31.12.2012, 10:46)
mňam,vyzerá (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (31.12.2012, 11:04)
Ďakujem, teším sa :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína J. (xenja) ID 43058, mimibazar.sk/xenja (31.12.2012, 10:40)
Akurat ju peciem (Y)dufam ze sa vydari :-p :-p
Len neviem ci tu kavu mam dat lyzicku uvarenej vychladenej, alebo lyzicku neuvarenej instantnej? *-) *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (31.12.2012, 11:00)
Verím, že áno (Y) A čo sa kávy týka, tak jednu lyžicu neuvarenej instantnej a jednu neuvarenej mletej kávy. Mletá káva dodá klasickú kávovú chuť a krém je vďaka nej jemne akoby bodkovaný, čo v konečnom výsledku vyzerá veľmi pekne. Potom sa pochválte, či chutila :-p
ODPOVEDAŤ
Katarína J. (xenja) ID 43058, mimibazar.sk/xenja (31.12.2012, 11:46)
Dakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (31.12.2012, 7:34)
mňamková ,pekná (^) (^) (^) (clamp) (clamp) (clamp) (silvestr)
ODPOVEDAŤ
Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (31.12.2012, 11:01)
Ďakujem, Katka (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu