Mária K. (konteska) ID 177553 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)
Nenáročný,osviežujúci,jahodový zákusok :-)
[ recept č. 54185 zo dňa 25.6.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Korpus: 150g špaldovej hladkej múky, 40g hnedého cukru (ak je treba tak viac či menej), 100g klasického masla...........Plnka:200g rigotty,alebo Mascarpone alebo tvaroh,alebo kyslá smotany,jogurt + 200ml šľah.smotany.......ovocie:jahody,maliny a pod......želatina
POSTUP PRÍPRAVY
Tento recept som si upravila,aby mi vyhovoval,ale dopredu upozorňujem,že na tento zákusok používam koláčovú formu,ktorej dno sa oddeľuje od bokov...... bohužial,inú som neskúšala,lebo s touto som max.spokojná. Takže: preosiatu múku,cukor a STUDENÉ maslo,spolu ručne vymiesime.Natlačíme do maslom vymastenej formy,pekne až po okraj.Dáme piecť na 160*C cca 15 min.Len tak zľahka do ružova,záleží od vašej rúry,tak radšej sledujte. Dáme vychľadnúť.Plnku si zvoľte,akú máte radi.Ja som použila 200g rigotty a šľahačkovú smotanu + trochu cukru.Kľudne si vymiešajte kyslú smotanu so šľahačkovou,alebo tvaroh......Rovnomerne rozotrieme na vychladnutý korpus a dáme do chladničky stuhnúť.Potom poukladáme jahody a zalejeme želatinou.Necháme stuhnúť,opatrne vyberieme z formy a potom maškrtíme...
Prajem dobrú chuť :-)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
pripravené suroviny |
|
vypracované cesto |
|
natlačené cesto |
|
upečené...vyzerá,že je zhorený korpus,no je to špatná kvalita fotky :-D |
|
natrieme plnku |
|
poukladáme jahody |
|
pripravíme želatinu,ja používam túto,stačilo mi 1/2 sáčku - je prírodná želatina a dofarbila som ju šťavou z uvarenej cvikly |
|
zalejeme a dáme stuhnúť |
|
takto krásne sa zákusok podaril.....vzadu vidno formu |
|
mňam mňam |
|
a ešte jeden pohľad |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
| Zlatka K. (sarii1) ID 261309 (22.7.2013, 14:26) |
tiez taky robievam. Do plnky davam mascarpone. |
ODPOVEDAŤ |
| Monika Á. (caroline03) ID 191405, mimibazar.sk/caroline03 (28.6.2013, 14:33) |
ahoj, prosím ťa, šľahačku si najprv vyšľahala až potom zmiešala s riccotou? |
ODPOVEDAŤ |
| | Mária K. (konteska) ID 177553 (28.6.2013, 20:15) |
ahoj, nie ja nikdy nešľahahám....iba vylejem do rozmiešanej rigotty alebo do Mascarpone a potom spolu vyšľahám..... snáď sa podarí |
ODPOVEDAŤ |
| Beáta M. (mečiarka) ID 145382 (26.6.2013, 21:56) |
Lakavy |
ODPOVEDAŤ |