. .. .. .. .. .. .
. .

SALMOREJO - (citaj salmorecho) - andaluzska specialitka. - RECEPT 5554

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZELENINOVÉ JEDLÁ

ID 38750 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


SALMOREJO - (citaj salmorecho) - andaluzska specialitka.


[ recept č. 5554 zo dňa  ]


SALMOREJO - (citaj salmorecho) - andaluzska specialitka.


POTREBNÉ PRÍSADY

2 strucky cesnaku - 1kg velmi cervenych a dozretych paradajok - 1 mala lyzicka soli (alebo teda podla chuti) - 150g(viac-menej) striedky z bieleho chleba(ja som pouzila bezlepkovy sendvichovy chlieb - nakolko mame v rodine celiaka) - 30g octu (ja davam trosku menej okolo 20g) - 150g oleja panensky olivovy extra..


na ozdobenie - 2 varene vajcia a potom kto moze tak naj je spanielsky jamon na kusocky - alebo potom nejake to udene masko trochu oprazene.


POSTUP PRÍPRAVY

postup v obrazkoch

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

pripravime si vsetky prisady
paradajky nechavam chvilku - 2-3min - vo vriacej vode a potom ich osupem - lebo ta koza je potom dost neprijemna v uz hotovom jedle.
do mixera pridame cesnak a paradajky
ostalo mi to potom na nejakych 910g - vsetko - takze tie paradajky + cesnaky + sol - zmixujeme 30sekund na rychlosti5 - to je pre tych co maju termomix, a na inych mixeroch by to mala byt nejaka stredna rychlost. pridame chlieb/striedku +ocot - a znovu zmixujeme 30 sekund na rychlosti 5 a po ukonceni nadstavime 2min - rychlost 10 - cize na inych mixeroch - na maximalnej rychlosti a mozete nechat aj dlhsie aby sa to vsetko dobre zmixovalo.
ked sa skonci program pustime mixer na rychlost 5 a pomaly pridavame tych 150g oleja.
hotove salmorejo prelejeme do vhodnej nadoby a dame do chladnicky - salmorejo sa serviruje chladne - co hlavne v letnych horucich dnoch co nas cakaju pride velmi vhod.
podava sa s pokrajanym vajickom a jamonom - dobru chut.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Ľahučká žemľovka ***** | SALMOREJO - (citaj salmorecho) - andaluzska specialitka. | pohánka s hríbikmi - delená strava >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu