. .. .. .. .. .. .
. .

Špenátové cannelloni - RECEPT 55937

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 18101 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)


Špenátové cannelloni


[ recept č. 55937 zo dňa  ]


Špenátové cannelloni


POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 1 balíček cestovín cannelloni, 500 g mleté bravčové mäso, cibuľa, cesnak, 1 syr v črievku, múka hladká, mlieko, 1 konzerva paradajok resp. paradajkový pretlak, 1 vanička baby špenátu - čerstvý, soľ, čierne korenie, mletá rasca, bazalka, červená paprika

POSTUP PRÍPRAVY

Postup prípravy: najprv si pripravíme plnku - do panvice dáme trošku oleja, ošmahneme cibuľku do zlatista, pridáme mäsko a dusíme. Okoreníme korením, soľou, mletou rascou. Keď vydusíme šťavu, pridáme červenú papriku a vlejeme konzervu lúpaných paradajok a prelisovaný cesnak. Mäsko znovu dusíme. Kým dusíme mäsko, nakrájame opláchnutý špenát na rezance. Keď už budeme mať mäsko hotové (ak vydusíte veľa tekutiny, dolievame vodu, aby bola plnka taká hustejšia, aby sa dobre plnilo), pridáme špenát, ale už iba zľahka premiešame a vypneme. Pripravíme pekáč s papierom na pečenie resp. iba zľahka vymastíme. Plníme na tanieriku cannelloni plnkou a pomocou lyžičky prenesieme na pekáč. Hotové polejeme bešamelovou omáčkou, do ktorej ja pridávam soľ, bazalku a 1 veľký črievkový syr. Dáme do rúry - najprv pri 200°C a potom dopekáme na180°C, kým nie je vrch zapečený do chrumkava. Dobrú chuť, sú fakt božské!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Potrebné prísady.
Baby špenát (kupujem v Lidli). Umyjem, nechám odkvapkať a nakrájam na hrubšie rezance.
Mäsko dusíme na miernom plameni.
Mäsko vydusené, tesne pred koncom pridám špenát nakrájaný na rezance.
Takto plníme - neuvarenú cannellonku oprieme o tanierik a lyžičkou plníme, plnka nevychádza von. Vôbec nevadí, ak sa nedarí a plnka sem-tam bude stekať aj po vonkajšej strane :-) - prikryje to bešamel, takže kľudne môžete prijať pomoc aj od detí. Mne tiež baby pomáhali, ide to potom super od ruky.
Prenášame pomocou lyžičky na pekáč.
Pred poliatím bešamelom.
Bešamelová omáčka: bez tuku opražím na teflónovej panvici 2 lyžice hladkej múky, keď chytá farbu zalejem polotučným mliekom, doplním do objemu cca pol litra (chce to cvik, niekedy stačí menej, niekedy viac, ono po prevarení začne hustnúť). Ak by sa Vám urobili v omáčke hrudky, nevadí - obsah odporúčam preliať do odmerky a premixovať ponorným mixérom - stalo sa to dnes aj mne, potom vrátiť na panvicu, dochutiť soľou, bazalkou a črievkovým syrom. Na miernom ohni necháme prevariť a vypneme. Ak by to bolo pri varení príliš husté, tak dolejte mlieko. Potom navrstvíme na cannelloni a šup do rúry.
Upečené. Úplne super je k tomu ľadový šalátik so sladko-kyslou zálievkou (voda, ocot, cukor).
Dobrú chuť!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Špaldovo - bielkové sucháre | Špenátové cannelloni | Orechové rezy >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Hanka Z. (haha) ID 298, mimibazar.sk/haha (27.1.2014, 15:34)
mnáááám, vdaka za recept (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (F)
ODPOVEDAŤ
Lenka B. (ballou) ID 28541, mimibazar.sk/ballou (16.1.2014, 19:40)
cannelloni ani baby špenát nemali (child12) som išla ako na hotové..všetko ostatné kúpené..tie cestoviny som si bola istá že u nás v potravinách budú mať, lebo maju naozaj široký výber, ale ako naschvál nemali (6) ,-) takže omajda bez špenátu s pridaním kukurice a cestoviny iné..už sa to zapeká (jidlo) zajtra bude v robote bašta (zajic) cez víkend kuknem cannelloni v kaufe (hello)
ODPOVEDAŤ
Ivana Č. (cokii) ID 18101 (16.2.2014, 21:44)
Takže síce oneskorene, ale predsa - cestoviny Canelloni určite kúpite v potravinách Sama - vraj je to medzi povinným sortimentom (u nás sa ten obchod volal pred tým tuším Bala mini)
ODPOVEDAŤ
iveta k. (ivetka35) ID 16235, mimibazar.sk/ivetka35 (9.1.2014, 12:32)
Ivanka, pečiete to na papieri??????
ODPOVEDAŤ
Ivana Č. (cokii) ID 18101 (9.1.2014, 17:41)
Ako príde, niekedy na papieri na pečenie (ak mám), ale aj bez neho - vtedy vymastiť pekáč a normálne naukladať vedľa seba - bez papiera je to viac chrumkavé aj odspodu (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea K. (Andi) ID 260, mimibazar.sk/andi (9.1.2014, 8:40)
a kde sa dajú kúpiť tie cannelloni? (F)
ODPOVEDAŤ
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (9.1.2014, 9:49)
snáď v každých potravinách, ja som ich teraz kupovala v Lidli (hello)
ODPOVEDAŤ
Ivana Č. (cokii) ID 18101 (upravené 16.2.2014, 21:45)
Ja ich kupujem v Tescu alebo v takých malých potravinách Sama. (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea K. (Andi) ID 260, mimibazar.sk/andi (9.1.2014, 10:39)
ok, ďakujem, lebo som akosi doteraz ani neregistrovala, že také existujú ,-)
ODPOVEDAŤ
Sofia S. (sofika03) ID 11207, mimibazar.sk/sofika03 (6.1.2014, 22:45)
(Y) (Y) (Y) (Y)kolko sa to pečie na tych 200C a potom na 180C teplovzdu.či elektricka dakujéém (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Ivana Č. (cokii) ID 18101 (7.1.2014, 16:24)
Nahrejem na 200°C, keď to vložím, tak nechám 5-10 min. a potom dopekám na 180°C, elektrická rúra, na toto nezvyknem teplovzdušnú, zdá sa mi, že dosť vysušuje (L)
ODPOVEDAŤ
hana h. (hankazk) ID 90615 (6.1.2014, 22:12)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lenka B. (ballou) ID 28541, mimibazar.sk/ballou (6.1.2014, 20:25)
toto vyzerá nenormálne žravo (zajic) (zajic) a ja chudera dnes už na večeru len jogurt (child12) (child12) (child12) ,-) musím skúsiť takéto cestovinky (Y) o špenáte doma pomlčím (pst) ani nezbadajú (zajic) (zajic) (zajic) a ten bešamel - múka, to nempôjde bez nej? :^) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Ivana Č. (cokii) ID 18101 (6.1.2014, 20:37)
...no aj ja som bola piatok na vode, že detox ,-), ale v sobotu som už piekla cannelloni (pst) (pst) Neviem, bez toho bešamelu by to asi nebolo ono, je to na tom fajnučke, chrumkavučké 8-| 8-| Možno menej múky, mlieka len potrieť vrch a zapekať. Nemusí byť inak ani špenát, ja som ich už robila aj s brokolicou, aj s tekvicou... čo dom dal. Zjedli, nešomrali ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (6.1.2014, 20:56)
možno by bolo fajn, keby ste pripísali, ako robíte (aj množstvá) bešamel. myslím, že niektoré začínajúce kucháročky to nemusia vedieť...
ODPOVEDAŤ
Ivana Č. (cokii) ID 18101 (6.1.2014, 21:02)
Robím od oka - približne som to popísala k fotografii hore.
ODPOVEDAŤ
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (7.1.2014, 19:12)
áno, vďaka. nepozorne som pozerala :-( ...
ODPOVEDAŤ
Ivana Č. (cokii) ID 18101 (7.1.2014, 19:18)
(smich) (smich) aj moja chyba, písala som ako Talian, postup aj do obrázkov ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Andrea T. (Andrea T.) ID 2386 (6.1.2014, 17:56)
Vyzerá to bombovo, určite vyskúšam!
ODPOVEDAŤ
Ivana Č. (cokii) ID 18101 (6.1.2014, 20:15)
(L) Odporúčam, je to fakt chutná mňamka.
ODPOVEDAŤ
Zuzana N. (zuzuska) ID 9064 (5.1.2014, 22:29)
Ivka mam otazocku: tie cestoviny sa plnia surove? Cize neuvarene ,-)
Dakujeeem
ODPOVEDAŤ
Ivana Č. (cokii) ID 18101 (6.1.2014, 9:44)
Áno, plním ich surové, ono mäsko má šťavu, v tej sa to pri pečení udusí a po upečení sú cestoviny mäkké a vrch chrumkavý.
ODPOVEDAŤ
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (5.1.2014, 21:38)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (5.1.2014, 19:20)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu