. .. .. .. .. .. .
. .

Úžasný bieločokoládový zákusok s jahodovou omáčkou - NEPEČENÝ - RECEPT 5600

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CUKROVINKY

ID 5882 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)


Úžasný bieločokoládový zákusok s jahodovou omáčkou - NEPEČENÝ


[ recept č. 5600 zo dňa  ]


Úžasný bieločokoládový zákusok s jahodovou omáčkou - NEPEČENÝ


POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS: 1 balíček BEBE keksov (130 g) - 100 g masla KRÉM: 350 g bielej čokolády - 500 jemného nehrudkového tvarohu - 200 ml šlahačkovej smotany - 1/2 balíčka želatíny OMÁČKA: 1/4 kg jahôd - 1 vanilkový cukor - 1-2 PL citrónovej šťavy VERCAJCH: tortová forma - papier na pečenie - mixér - chladnička

POSTUP PRÍPRAVY

Dievčatá, toto je úplne super bomba!!! Robila som to vlastne na zajtra, keďže je Deň detí, ale už dnes padla polovica. Pôvodná inšpirácia bola tu z MMB (recept na super čokoládový zákusok od Moniky B.- hranolka2), ja som to trochu obmenila podľa rôznych časopisov a vlastnej chuti. No a výsledok je fakt suuupeeer!!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Bebe keksy rozdrvíme valčekom v mikroténovom sáčku.
2. Maslo necháme roztopiť a poriadne zmiešame s keksami do lepkavej hmoty. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a tú hmotu utľapkáme na dno (najlepšie do rovnomernej vrstvy). Ja som si pomohla zaváraninovým pohárom (predtým treba namočiť do vody). Korpus dáme do chladničky na chvíľu odpočívať.
3. Kým korpus odpočíva, bielu čokoládu nalámeme na kúsky a necháme roztopiť vo vodnom kúpeli (ja radšej za stáleho miešania). Potom necháme mierne vychladiť, ale nie moc, lebo opäť začne tuhnúť.
4. No a kým sa čokina chladí, vymiešame si tvaroh a smotanu do hladkej zmesi. V troške smotany môžme predtým nechať napučať želatínu a za tepla rozpustiť. Potom ju primiešame do krému. Potom bude krémová časť torty lepšie držať tvar.
5. Potom jemne vmiešame čokoládu a všetko spojíme do krému.
6. Krém uložíme na korpus, opäť sa snažíme rovnomerne. Dáme do chladničky na stuhnutie - najlepšie cez noc. A tu odporúčam naozaj dobre vysvetliť ostatným členom rodiny, nech sa k tomu vôbec ani nepribližujú! Pretože minule, keď som robila hranolkin koláč s rovnakým korpusom, ho môj dobrý muž nutne musel vyskúšať už po 3 hodinách a ten korpus ešte nebol poriadne zmäknutý a spojený s krémom. No a čo sa stalo? Muž vyjedol ten vrchný krém s poznámkou, že tú podošvu tam nechal!!!! Takže tú "podošvu" sme dojedli po tom, čo koláčik naozaj poriadne stuhol a po tých 12 hodinách už bol vynikajúci.
7. Pred podávaním si pripravíme jahodovú omáčku. Jahody umyjeme a zmixujeme s 1 vanilkovým cukrom a pár šprcmi citrónovej šťavy - to podľa chuti.
8. Podávame poliate omáčkou, fajnšmekri s lístočkom niečoho zeleného na ozdobu alebo tak. Je to fakt super!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Pstruh v alobale | Úžasný bieločokoládový zákusok s jahodovou omáčkou - NEPEČENÝ | Osviežujúca ovocno-jogurtová torta >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Alica Jantová (Alušenka) ID 39690 (21.11.2008, 20:00)
chcem sa spýtať, akú želatínu ste použili?plátkovú, či obyčajný prášok?
čo keď uvarím pol balíčka klasickej želatíny práškovej?dá sa aj tak?ale to niesom si istá, lebo to je na pol litra vody, teda pol balíčka by bolo dosť veľa toho.
ODPOVEDAŤ
Silvia M. (sikovnica) ID 5882 (22.11.2008, 12:40)
Mila Alica, je uplne jedno, aku zelatinu pouzijete. Samozrejme, nebudete sa riadit navodom na obale zelatiny. V tomto pripade len priblizne 1/2 balicka zelatiny nechate napucat v troske smotany (odoberiete z tej smotany, z ktorej robite krem) a zohrejete za tepla, potom primiesate do kremu. Nemusite to spravit vobec, krem by mal stuhnut aj bez zelatiny, ale so zelatinou to lepsie drzi.
Zelatinu s vodou teda nerozpustajte. Vsetko dobre,S.
ODPOVEDAŤ
Lubka A. (pammy) ID 34468, mimibazar.sk/pammy (16.11.2008, 17:50)
Robila som mojej lasocke na dnesne narodeninky. Torticka bola vyborna, taka svieza a nie velmi presladena, co je super. Dakujeme za receptik. ps. ta jahodova omacka tomu fakt dala smrnc!!! (L) |:o) (^)
ODPOVEDAŤ
Silvia M. (sikovnica) ID 5882 (6.6.2008, 13:56)
Dievcata, Vase komentare ma potesili, dakujem :-) :-) :-) Kitty26 - kludne ten tvaroh daj, vobec to nie je citit ako tvaroh, najma ked pouzijes ten bezhrudkovy (ja davam znacku Kapucin). Alebo mozes dat syr ricotta. Papa a nech sa dari!!! (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (5.6.2008, 10:47)
Tak toto niekedy určite vyskúšam :-) vyzerá to neskutočne lákavo, ale ja nedám tvaroh, lebo moji doma by to ani neochutnali *-) ale ja si do toho vymyslím niečo iné :-$ Silvi a s tou bielou čokoládou mňaaaaaaaaaam ^o)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (5.6.2008, 9:19)
No,tak Silvika,tutu torticku by som hned vyhlasila za "tortu roka" (Y) (Y) (Y) (Y)je to neskutocna dobrotka,normalne mozem vyhlasit,ze patri medzi top maskrtky,ktore som kedy chutnala :-) :-) :-) :-)moc dakujem za receptik (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Maja I. (maya86) ID 29246 (upravené 5.6.2008, 15:59)
ahoj Silvi, je to naozaj fantastické! Hneď som to zaradila medzi najobľúbenejšie dezerty v našej rodine!
ODPOVEDAŤ
Evka A. (evka.a) ID 35030 (1.6.2008, 9:33)
Mnaam, hned by som si dala takuto dobrotku ;-) (zajic) (zajic) niekedy musim vyskusat, jahod mame teraz veelmi vela :-) :-) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu