. .. .. .. .. .. .
. .

Dvojfarebná bublaninka z 5 vajíčok - RECEPT 5632

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 4512 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)


Dvojfarebná bublaninka z 5 vajíčok


[ recept č. 5632 zo dňa  ]


Dvojfarebná bublaninka z 5 vajíčok


POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajec, 1,5 pohára kryštálový cukor, 1 vanilínový cukor, 1 takmer celý pohár oleja, 1 pohár mlieka, 3 poháre polohrubej múky, 1 kypriaci prášok, 2 lyžice kakaa, tuk a múka na prípravu plechu (1 pohár=200 ml)

Náplň: Sezónne ovocie (čerešne, višne, jahôdky, maliny, černice, prípadne výborné sú aj na plátky pokrájané jablká), škoricový cukor na posypanie - ja som dala vanilínový lebo iný doma nebol:-)


POSTUP PRÍPRAVY

Priniesli sme si z prechádzky nádherne čerešne, a čo neskoncčlo hneď v bruchu, ostalo na výbornú a nenáročnú bublaninku... zvládnu aj začiatočníci:-)

Žĺtka si vymiešame s cukrom a vanilínovým cukrom. Za stáleho miešania pridáme olej a mlieko. Z bielkov vyšľlaháme tuhý sneh a striedavo s múkou, v ktorej sme rozmiešali kypriaci prášok, zľahka vmiešame do žĺtkovej masy. Odoberieme polovicu cesta, do ktorej dáme kakao, jemne premiešame a rovnomerne nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Ako druhu vrstvu rozotrieme rovnomerne zvyšnú žĺtkovú masu a poukladáme navrch ovocie. Dáme do rozohriatej rúry. Pečieme pri teplote 220 stupňov asi 5-7 minút, potom teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme ďalších 15 min do zlatista. Ešte horúcu bublaninu posypeme škoricovým alebo vanilkovým cukrom. Po vychladnutí krájame na plechu.
<< Rýchle strapaté rizoto | Dvojfarebná bublaninka z 5 vajíčok | Smotanovo-jahodová zmrzlina >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Marianna P. (Fialinka) ID 48133 (4.6.2008, 7:40)
Ďakujem (Y) Vyskúšam. :-)
ODPOVEDAŤ
Marianna P. (Fialinka) ID 48133 (3.6.2008, 15:04)
Áno, poprosila by som postup aj suroviny :-). Ďakujem
ODPOVEDAŤ
Zuzana Ď. (Zuzka 27) ID 4512 (3.6.2008, 18:30)
Tak mate to tam, fotit som vsak nestihala... ale je to jednoduche, takze urcite sa podari aj bez obrazkoveho postupu (flower)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (3.6.2008, 14:30)
ENO NUNO MNAMIKI MNAMIKI (Y) (Y) (C) (C)TREBA DOLOžIT RECEPTIIIIK DAKUJEME (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
beata m. (sasana) ID 37060 (3.6.2008, 14:11)
vyzerá veľmi lákavo, chcelo by to pridať receptík...díky :-$
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu