. .. .. .. .. .. .
. .

Baklažánový krém - RECEPT 6120

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

NÁTIERKY

ID 4972 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Baklažánový krém


[ recept č. 6120 zo dňa  ]


Baklažánový krém


POTREBNÉ PRÍSADY

3 baklažány *
3 strúčiky cesnaku *
1 KL soli *
2 vajcia *
cca 250 ml oleja *
šťava z polovice citróna


POSTUP PRÍPRAVY

Táto jemnulinká nátierka je špecialitou môjho manžela.
Nech sa páči "klik" na obrázkový postup.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Baklažány dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre cca 50 minút pri 250 st.C.
2. V polovici pečenia ich obrátime, aby sa upiekli rovnomerne. Po upečení ich necháme trochu vychladnúť, olúpeme ich a necháme z nich odtiecť horkú šťavu. Šéfkuchár to robí tak, že dužinu dá medzi 2 dosky a zaťaží to na 2-3 hod.
3. Takto vyzerá dužina po vytečení šťavy.
4. Do mixéra dáme baklažánovú dužinu, vajíčka, cesnak a soľ a mixér spustíme.
5: Za stáleho mixovania pomaly prilievame olej, až dosiahneme hladkú krémovú konzistenciu.
6. Ochutíme citrónovou šťavou, prípadne dosolíme. Krém dáme do chladničky aspoň na 2-3 hodinky ...
7. ... a potom hor sa do jedenia.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Fazuľová polievka s údeným a trhancami | Baklažánový krém | Ricottové mafinky***** >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana S. (Popka) ID 40159 (3.8.2008, 23:27)
Eli, bola to suprová mňamka (Y). Martin prepáč, že som Ti to skoro všetko zjedla ;-). Nestihla som Ti napísať odkaz :-@. Veľmi mi to chutilo a vôbec mi tam nevadili tie surové vajíčka (hello) (hello) (hello).
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (4.8.2008, 15:19)
Júúúj Jani, teším sa, že Ti chutilo. Kým si neochutnala, tak sa Ti to veľmi nezdalo, však? *-) No, možno tomu dopomohol aj sedliacky chlebík pod nátierkou. ;-) Martin Ti prepáčil. +o( Myslím, že sa tešil, že má "jeho" recept taký úspech. :-) Už sa mi pečú ďalšie baklažány v rúre, len ešte musím kúpiť čerstvé vajíčka. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana N. (zuzuska) ID 9064 (5.7.2008, 12:48)
Dobry den Elenka, tam idu prosim surove vajicka?? *-) Dakujem
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (5.7.2008, 15:37)
Dobrý deň Zuzka, áno, idú tam surové vajíčka. Manžel skúšal robiť krém aj z uvarených vajíčok, ale nebolo to ono. :-| Vajíčka dávame vždy len čerstvé. (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina R. (MR.13) ID 7284 (4.7.2008, 23:23)
HMMMM, mňam, mňam, mňam - toto musím vyskúšať. Bude to určite super (zajic) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (5.7.2008, 10:18)
Pre nás to je mňam, mňam. :-) :-) :-) Martinka, potom daj vedieť, či chutilo. (hello)
ODPOVEDAŤ
katarina h. (katka01) ID 18377 (6.7.2008, 22:54)
my s tym baklazanom pecieme este paradajky a mixujeme bez vajec a citrona, je to super
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (7.7.2008, 0:15)
Baklažán s paradajkami je (Y) super! Ale je to zase iná chuť. Mám v pláne tento týždeň robiť baklažány okrem iného aj s paradajkami. Tých obmien je nespočetne veľa |:o) a to je fajn. Nám veľmi chutí aj baklažán s paprikami a paradajkami: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2352 Tohoto sa nikdy nevieme dojesť. ;-) ;-) ;-)
(hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu