. .. .. .. .. .. .
. .

Živánska ako ju robím ja ;) - RECEPT 6227

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BRAVČOVÉ MÄSO

ID 14559 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Živánska ako ju robím ja ;)


[ recept č. 6227 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

500 g bravč. pleca,
500 g brav. karé,
500 g slaniny,
500 g cibule.
Na omáčku:
1 čaj.lyž. č.korenia,
1 čaj.lyž. čer.papriky,
2 čaj.lyž. soli,
1 PL štipľavej paprikovej pomazánky,
5 PL kečupu,
1 konzerva paradajkového pretlaku
1-2 PL horčice,
0,5 l červ.vína,
2 dcl oleja.


POSTUP PRÍPRAVY

Hovorí sa "Koľko ľudí - toľko chutí" a platí to aj na recepty. Musela som obvolať pol rodiny, aby som zistila ten správny (pre mňa) postup, aby som urobila živánsku, ako ju poznám z detstva ja. Spája sa mi totiž s krásnymi chvíľami a ľudmi, ktorých som milovala. Na internete som našla kopu rôznych receptov, pre mňa najdesivejší bol ten, kde sa plátok mäsa zabalil s cibuľou, slaninou a zemiakmi do alobalu. Samozrejme, že každý má svoj štýl, ale pre mňa je len jedna živánska a tak Vám tu ponúkam, dovolím si povedať, náš rodinný recept:

Mäso nakrájame na plátky a naklepeme, všetky prísady zmiešame a naložíme do nich mäso na noc do chladničky. Na druhý deň nakrájame slaninu a cibuľu na plátky a do vymasteného plechu ukladáme mäso a prekladáme slaninou a cibuľou. Navrstvíme, zalejeme omáčkou v ktorej sa marinovalo mäso a prykryté dáme pomaly piecť približne na 1,5-2 hodiny (podľa mäsa). Podľa potreby podlejeme vínom. Podávame s čerstvým chlebom. (Ak máte radšej zemiaky, tak si ich dajte. Ale jedlo stratí to kúzlo.)
Foto pridám asi až v sobotu, neviem nájsť z posledného pečenia a teraz idem robiť znovu.

Ešte niečo: toho vína sa nemusíte báť, počas pečenia sa z neho alkohol odparí a ostane len skvelá chuť. ;)

! Doplnila som do prísad na omáčku paradajkový pretlak, zdalo sa mi to moc riedke ;) ale fotiť som nestíhala.
<< SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ SE SOJOVÉHO MASA | Živánska ako ju robím ja ;) | Zapekaná cuketa >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (12.10.2013, 8:39)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Monika H. (jakubko) ID 17181, mimibazar.sk/jakubko (12.10.2013, 7:20)
(Y) (L)
ODPOVEDAŤ
jana k. (dženy) ID 41937 (30.7.2008, 22:08)
(flower)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu