. .. .. .. .. .. .
. .

Provensálske roládky - RECEPT 6569

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

KURACIE MÄSO A HYDINA

ID 5882 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Provensálske roládky


[ recept č. 6569 zo dňa  ]


Provensálske roládky


POTREBNÉ PRÍSADY

ROLÁDKY: 1 balenie kuracích alebo morčacích rezňov - pár plátkov šunky - mäkký syr - provensálske bylinky - soľ - 1 PL oleja - 1 PL masla - špáradlá PARADAJKOVÁ OMÁČKA: 1 konzerva sekaných paradajok (ak máte, dajte čerstvé, len ich predtým olúpte) - 1-2 PL cukru - provensálske bylinky - soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Tip na ľahký a diétny obedík, chutilo aj môjmu 1,5 ročnému synkovi.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Rezne si jemne vyklepeme natenko cez mikroténový sáčok, ale pozor, aby sa nepotrhalo mäsko. Nasolíme a z jednej strany (vnútornej) posypeme provensálskymi bylinkami. Necháme chvíľku, tak 30 min. odležať.
2. Po odležaní dáme na roládku kúsok šunky tak, aby neprečnievala...
3. ... a namažeme mäkkým syrom. Ten syr trochu vytečie pri dusení, ale to vôbec nevadí, lebo dodá omáčke dobrú chuť. Ak chcete, môžte použiť tvrdý plátkový. A kto chce, môže ešte pridať aj trošku postrúhanej cukiny.
4. Roládky opatrne, ale pevne zvinieme a aby sa nerozpadávali, prichytíme na oboch koncoch a cez stred špáradlom.
5. Roládky opečieme zo všetkých strán na zmesi masla a oleja, len toľko, aby sa zatiahli.
6. Potom prilejeme tak 2 dl vriacej vody a necháme dusiť cca 30 min. do mäkka. Po udusení roládky vyberieme a odložíme na teplé miesto.
7. Do výpeku pridáme konzervu paradajok, prevaríme a dochutíme soľou, cukrom a provensálskym korením. Ak sa omáčka zdá byť trochu riedka, môžme zahustiť maizenou.
8. Mierne vychladnuté roládky nakrájame...
9. ... a podávame preliate paradajkovou omáčkou. Hodia sa k tomu napríklad celozrnné cestoviny, alebo bageta, my sme to jedli len so šalátom. Dobrú chuť!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< čokoládová torta pre Krištofa | Provensálske roládky | Karé so syrovo-smotanovou omáčkou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarina M. (babyonroad) ID 54753, mimibazar.sk/katkarv (25.12.2008, 17:06)
IDEM ZAJTRA NA TO...DZTE PALCEKY :-p
ODPOVEDAŤ
Silvia M. (sikovnica) ID 5882 (28.12.2008, 19:49)
ako to dopadlo? :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Katarina M. (babyonroad) ID 54753, mimibazar.sk/katkarv (4.1.2009, 13:07)
veeelmi fajn jedlo, svokrovci boli na Vianocny obedik, tak som im to pripravila, okrem ineho a veeeelmi im chutil( ze vraj) :-p ale mne to chutilo tiez vyrobne, hlavne ta omacka...mnamnam, takze dakujem, urcite urobim aj na buduce, (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu