. .. .. .. .. .. .
. .

ZELENINOVÝ BORŠČ - RECEPT 6592

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

POLIEVKY

ID 42610 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


ZELENINOVÝ BORŠČ


[ recept č. 6592 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Dievčatá, pomooooc....

POSTUP PRÍPRAVY

Manžel mi stále spieva o zeleninovom boršči, ale ja ho neviem spraviť. Na nete sú také zvláštne recepty. Nemáte náhodou niektorá nejaký osvedčený?
Budem povďačná.....
<< Kaktus | ZELENINOVÝ BORŠČ | Cuketová omáčka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana Ž. (anjelinka) ID 42610 (30.7.2008, 22:08)
Dievcata, takze musim povedat, ze z kazdeho som si trosku zobrala a uvarila. Vyslo to akesi ruzove po pridani tej pochutkovej smotany, mala som strach, ci to zjedia, navarila som velikansky hrniec a teraz???? Ostal jeden chaby kastrolik, tak pre jednu osobu, ktora ked to zje tak si povie, ze este by si dala.

NAOZAJ DAKUJEEEEM, STE SUPEEEER (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Alžbeta Š. (betyna8) ID 43155, mimibazar.sk/betyna8 (31.7.2008, 8:26)
Som rada ,ak som pomohla a chutilo.Farba je sice cudna,ale uz ako aj sama vies, chut to zachrani :-)
ODPOVEDAŤ
Jaroslava B. (Viktoriamaria) ID 10960, mimibazar.sk/viktoriamaria (30.7.2008, 18:48)
Ja mám recept z našej jedálne, kde na túto výbornú polievku všetci chodíme:
-kapusta, lepšia je čínska ale môže byť aj obyč. biela
-koreň. zelenina t.j. mrkva, petržlen a zeler
-zemiaky
-parad. pretlak
-citrón ( celý ošúpem z kože a nakrájam na kolieska) - ten citrón sa tam úplne rozvarí a dá polievke jedinečnú chuť
-celé č. korenie, bobk. list, soľ
Všetko to dusíme do mäkka a nakoniec pridáme šľahačkovú smotanu a zaváranú cviklu nakrájanú na kocky
V boršči by mala prevládať jednoznačne kapusta, je to výborná osviež. polievka a najlepšia je na druhý deň. Dobrú chuť!!! ^o)
ODPOVEDAŤ
Lubica M. (Luddy) ID 138524 (3.2.2012, 20:14)
Výborné - ďakujem !!!
ODPOVEDAŤ
Lubica M. (Luddy) ID 138524 (3.2.2012, 20:14)
Výborné - ďakujem !!!
ODPOVEDAŤ
Alžbeta Š. (betyna8) ID 43155, mimibazar.sk/betyna8 (30.7.2008, 10:49)
Neviem či sa to dá nazvať zeleninový boršč,ale je to mňamková polievka.
2 ks cvikla
1 ks zeler
1 ks mrkva
1 ks petržlen

Všetko postruhať, dať do hrnca a dusiť, treba mierne podlievať vodou, ochuti´t korenim, soľou.Keď je to polomäkké, pridať zemiaky pokrájané na kocky,zaliať horúcim bujónom, povariť. Dochutiť a zahustiť.Ja zahusťujem pochúťkovou smotanou+solamil. To si zmiešam v miske a aby sa to "neseklo" v polievke,najskôr odoberiem do misky k smotane troška polievky,premiešam a až potom vlejem do hrnca. Navrch dávam petrž.vňať a ligurček. Hotovú polievočku dám do misiek, posypem pokrájanými vajkami varenými na tvrdo a občas ešte vylepším stúhaným údeným syrom.je to moc dobre,až som si narobila chuť,asi čoskoro uvarím aj ja
PS: .Pre mäskového chlapa sa môže pridať do varenia domáca klobása alebo údené mäsko.
ODPOVEDAŤ
Helena B. (hela2) ID 37749 (30.7.2008, 11:43)
*-) *-) *-) ligurček je žerucha??? *-)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andulka2) ID 48309 (30.7.2008, 11:49)
Levisticum officinale
Zelerovité (Apiacea), medonosný
slovenské maggi do každej kuchyne
Ľudové názvy: maggi korenie, levistík, lubček, vlstek, lieštan, lopuštík
Ligurček lekársky je trvácna, v druhom až treťom roku mohutná, až dvojmetrová rastlina. Všetky časti ligurčeka majú typickú, spočiatku sladkú, neskôr horko aromatickú maggi (vegeta) vôňu i chuť. Ligurček má vzhľad mohutne vyrasteného zeleru. Kvitne bledožltými kvetmi od júna až do augusta. Vyhovuje mu mierne vlhká, stredne ťažká pôda s dobre preležaným kompostom. Obľubuje tienisté prostredie a vlhké podnebie.
ODPOVEDAŤ
Helena B. (hela2) ID 37749 (30.7.2008, 12:26)
(F) (F) (F) Andulka diky za informáciu (hello)
ODPOVEDAŤ
Alžbeta Š. (betyna8) ID 43155, mimibazar.sk/betyna8 (30.7.2008, 12:16)
Ano je to domace maggi, ja ho mám v panelákovom byte v kvetináči na balkóne a celkom sa mu darí.Rada používam čerstvé byliny do varenia, sú o dosť výraznejšie ako tie usušené.
ODPOVEDAŤ
Helena B. (hela2) ID 37749 (30.7.2008, 12:27)
(F) (F) (F) Aj Alžbetke diky za info (hello)
ODPOVEDAŤ
Jana Ž. (anjelinka) ID 42610 (30.7.2008, 11:36)
Dakujem ALZBETKAAAA :-) :-) :-) :-), vyskusam... :-)
ODPOVEDAŤ
Alžbeta Š. (betyna8) ID 43155, mimibazar.sk/betyna8 (30.7.2008, 12:01)
Niet zač, určite ulahodíš papkáčikom, však potom napíš či chutilo.Tá pochuťková smotana dá tomu takú správnu jemne kyslastú chuť. :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu