. .. .. .. .. .. .
. .

Šťavnatá žemľovka - RECEPT 6738

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 3365 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)


Šťavnatá žemľovka


[ recept č. 6738 zo dňa  ]


Šťavnatá žemľovka


POTREBNÉ PRÍSADY

0,5 l mlieka
6-8 rožkov (alebo vianočka)
3 vajcia
2 vanilkový cukor
1 PL práškový cukor
4 jablká
slivkový kompót


POSTUP PRÍPRAVY

Rožky nakrájame alebo natrháme. Do mlieka dáme 3 žĺtky (bielka idú na sneh), pridáme vanilkový cukor, práškový cukor a zamiešame. Týmto zalejeme rožky. Na pomastenú misu uložíme 1 časť namočených rožkov, na to dáme slivky (odkôstkované a polené), posypeme vail. cukrom, na to dáme strúhané jablká, pocukríme (môže sa dať aj škoricový cukor) a zakryje sa to druhou časťou rožkov. Pečieme v rúre na 200°C, cca 30 min. Z bielkov vymiešame sneh, natrieme na vrch žemľovky a ešte zapečieme, nech to chytí takú peknú zlatú farbu. Potom sa to už len dá na tanier, ja si polievam ešte šťavou z kompótu a všetko zjem!!!

Dobrú chuť
<< Kysnuté-plnené | Šťavnatá žemľovka | Šatôčky z lístkového cesta >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
marta l. (matinkaa) ID 167941 (21.1.2014, 13:20)
Ja som prave dnes robila zemlovku a mam troch iny receptik aj s tvarohom,je uzasny,rozky nezalievam,ale kazdy kusok zvlast macam(skusala som aj zalievat,ale lepsie je kazdy kusok zvlast namocit),ak by niekto chcel,mozem napisat :)
ODPOVEDAŤ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (6.3.2012, 14:57)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (hoska) ID 31567 (6.3.2009, 17:05)
dnes som ju spravila na obed, slivky sme nemali, tak sme dali broskyne. Bola super.... (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
Miroslava K. (Mirkakrizi) ID 3365, mimibazar.sk/mirkakrizi (20.3.2009, 18:49)
super tip, zas vyskúšame my (clamp)
ODPOVEDAŤ
Andrea D. (Andrea D.) ID 50984, mimibazar.sk/andread (14.1.2009, 18:45)
|:o)
ODPOVEDAŤ
Andrea D. (Andrea D.) ID 50984, mimibazar.sk/andread (14.1.2009, 18:45)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (2.9.2008, 17:56)
robim to podobne ale bez sliviek,a este davam namocene hrozienka na jablka,navyse kto ma alergiu na kravske mlieko ja nenamacam do KM ale robim podla navodu zo sojoveho mlieka a chuti to vyborne,aj zajtra sa a to chystam (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu