. .. .. .. .. .. .
. .

Pusinky z odpaľovaného cesta s čokoládovou plnkou - RECEPT 6780

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CUKROVINKY

ID 33802 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Pusinky z odpaľovaného cesta s čokoládovou plnkou


[ recept č. 6780 zo dňa  ]


Pusinky z odpaľovaného cesta s čokoládovou plnkou


POTREBNÉ PRÍSADY

Odpaľované cesto: 125g cery, 250ml vody, 125g hladkej múky, štipka soli, 1/2 prášku do pečiva, 4 vajcia..........................
Základný krém: (na 30 pusiniek )
1 vanilkový puding, 500ml mlieka, 4PL kryštálového cukru, 1PL hladkej múky, 200g palmarínu, alebo masla + kakao, alebo čokoládová poleva


POSTUP PRÍPRAVY

Odpaľované cesto:
1. Ceru pokrájame na kúsky a spoločne s vodou a troškou soli zohrievame v hrnci na slabom plameni. Je dôležité aby sa Cera roztopila skôr ako začne voda vrieť.
2. Len čo voda zovrie vsypeme preosiatu múku, zamiešame a odstavíme z ohňa. Cesto stále miešame, aby sme dostali hladkú lesklú masu. Keď sa cesto odlepuje od hrnca , môžeme prestať miešať a necháme vychladnúť.
3. Medzitým si jemne rozšľaháme vajcia, ktoré po malých množstvách a za stáleho miešania pridávame do vychladnutého cesta (môžeme použiť aj mixér). Cesto by sa po premiešaní malo pekne odlepovať od varešky.
4. Na plech vyložený papierom na pečenie striekame ozdobným vrecúškom malé pusinky v dostatočných odstupoch a pri teplote 200°C pečieme asi 10 minút na strednej koľajničke, potom teplotu znížime a pečieme ešte ďalších 5 minút.
5. Pusinky po upečení preložíme na rošt- mriežku, aby vychladli nezvlhli. Po vychladnutí jemne narežeme a ozdobným vrecúškom plníme krémom podľa vlastného výberu.

Základný krém:
1.Pudingový prášok rozmiešame so 100ml mlieka, hladkou múkou a s cukrom a vlejeme do zvyšného mlieka, ktoré sme dali zovrieť. Za stáleho miešania 3 minúty varíme, od stavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Občas premiešame, aby sa nevytvorila koža.
2.Palmarín pokrájame a necháme zmäknúť a potom vyšľaháme šľahačom do peny a postupne pridáme vychladnutý puding.
Do základného krému vmiešame 3PL kakaa ( ja som pridala nad parou roztopenú čokoládu) a ozdobným vrecúškom nastriekame do nakrojených pusiniek. Vrch ozdobíme kandizovanou čerešňou poliatou roztopenou čokoládou.
<< Zemiakový chlieb | Pusinky z odpaľovaného cesta s čokoládovou plnkou | Pusinky z odpaľovaného cesta s bielou čokoládou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu