. .. .. .. .. .. .
. .

Celozrnný tekvicový chlebík - RECEPT 7192

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 9254 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


Celozrnný tekvicový chlebík


[ recept č. 7192 zo dňa  ]


Celozrnný tekvicový chlebík


POTREBNÉ PRÍSADY

1a štvrť šálky vlažnej vody, 4a pol šálky celozrnnej múky, 2ČL morskej soli, 1PL cukru, tekvicové semiačka podľa chuti, 1 ČL chlebíkového korenia ( kúpila som ho v DM-drogerii ), 2PL lyžice olivového oleja, skoro celá kocka čerstvého droždia, (hrnček = 2dcl)

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny v uvedenom poradí dáme do pekárničky. Ja som nastavila celozrnný program, tmavá kůrka a ostatnú prácu už spravil tento dokonalý vynález menom domáca pekárnička. Len mi chlebík ku koncu trošku spľasol - ešte sa len učím používať celozrnnú múku - treba trošku viac kvasníc, aspoň mne sa zdá. Dnes som však dala trošku menej múky a tak v tom bol celý problém. Ale na chuti chlebíku to vůbec nepoznať. Takže dobrú chuť prajem.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

A toto sú potrebné suroviny


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Moja prvá torta a iné dobroty z MMB :) | Celozrnný tekvicový chlebík | Krémová zemiakovo-cuketová polievka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
lubica s. (marnaty) ID 53484 (3.1.2009, 21:27)
Tiež so kupovala takuto celozrnnu muku, ale osvedčila sa mi viac celozrnná muka BIO s DM drogerie. Je síce drahšia, ale poděa mna aj omnoho lepšia.
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (4.1.2009, 19:01)
No ja som ju uz tiez prestala kupovat a dominala som ju vzdy pomiesanu s hladkou mukou....... (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Monika V. (monajarka) ID 19964 (2.1.2009, 21:51)
Ahoj Lucka ta Miska ma pravdu je to preto ze davas vela kvasnic a celozrnna muka je taska ako hlatla T650 skusaj to 4pohare celozrnnej a pol hlatkej
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (3.1.2009, 21:01)
Dakuje za radu skusim (L) (L) (L) a uz davam aj menej kvasnic metoda pokus omyl ;-)
ODPOVEDAŤ
Olga F. (honda) ID 29673 (22.11.2008, 20:02)
Mne sa tá fialová celozrná múka nezdá dobrá,aj som ju prestala používať. Chlieb sa mi zo začiatku prepadával a to vtedy,keď som po zapípaní pridávala semiačka,alebo postrúhané zemiaky. Teraz dávam všetko naraz a viac používam polohrubú múku,ktorú trochu pomiešam napríklad s vyrážkovou,alebo celozrnou. :-D :-D (Y) (Y) Na 600 g múky dávam 2 lyžičky sušeného droždia,alebo pol kocky čerstvého a chlieb je (Y) (Y) (Y).
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (22.11.2008, 20:26)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (hello) (jezisek)
ODPOVEDAŤ
Anna T. (babuš) ID 7831, mimibazar.sk/caldera (21.10.2008, 8:57)
jaj a ešte spľasol preto, lebo tam bolo veľa vody :-$
ODPOVEDAŤ
Michaela N. (Michaelllla) ID 36218 (21.10.2008, 20:46)
nechcem ti protirečiť ale na základe vlastných 2-ročných skúseností s domácou pekárňou som prišla k záveru, že dôvodom prepadnutia je veľké množstvo kvasníc - na 500 g múky stačí 15 g čerstvých alebo 1/2 malej odmerky sušených kvasníc. Vtedy naozaj nebude vadiť ak dáš viac vody a cesto bude redšie. Vyskúšaj, verím že sa ti zadarí. (hello)
ODPOVEDAŤ
Anna T. (babuš) ID 7831, mimibazar.sk/caldera (21.10.2008, 8:56)
Lucia, a šálka znamená koľko? 3dcl, 2 dcl, 1,5dcl? alebo múky ide pol kila? toto mi tam chýba (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (21.10.2008, 20:29)
dakujem za upozornenie doplnim...takze salku pouzivam 2dcl a niekedy mam pocit ze dost zalezi od kvality muky, pretoze davam take iste mnozstvo vzdy a niekedy chlebik splasne a niekedy zase nie :-S. Alebo, este som rozmyslala, ze mozno ta voda je niekedy tepla viac a niekedy menej.... :-|mozno aj to ovplyvni celkovy efekt. Dakujem (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Petra C. (petrachovancova) ID 2889, mimibazar.sk/petrachovancova (22.11.2008, 14:29)
Používam tiež tú fialovú celozrnnú múku a chlieb mi spľasne, keď je zlá kvalita múky. Takže už teraz vždy pri kúpe kontrolujem. ^o).
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (22.11.2008, 14:44)
ja som si to tiez odpozorovala, ze ked ju pouzijem tak chlebik splasne :-S a tak ju miesam s normalnou mukou :-) :-) (L) (flower) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (6.10.2008, 18:21)
(L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
MILADA P. (LADADI) ID 47200 (6.10.2008, 9:21)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu