. .. .. .. .. .. .
. .

Obrátený jablkový koláč - RECEPT 7466

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 21018 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov)


Obrátený jablkový koláč


[ recept č. 7466 zo dňa  ]


Obrátený jablkový koláč


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto : 7 žĺtkov, 25 dkg práš.cukru,7 lyžíc vody, 25dkg poloh. múky Plnka : 7 dcl mlieka, 2 zlaté klasy,125 g masla, 15dkg práš. cukru olej, jabĺčka,čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

v obrázku

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

hlboký plech si vyložíme alobalom a poriadne ho pomastíme olejom, naukladáme pokrájané jablká (hrúbka asi 0,5 cm) - toto boli 4ks veľkých jabĺk
na jabĺčka vylejeme cesto, v recepte je len 7 žĺtkov a bielka sa nespomínajú, ale ja som z nich urobila sneh a primiešala do cesta, tak bolo trošku vyššie a máte viac koláčika
cesto pekne rozotrieme a dáme upiecť do vyhriatej rúry, piekla som ho asi 20min. na 180°C ,sem tam treba vyskúšať,či už je prepečené špajdlou (ale to kuchárky vedia :o))
upečený koláčik a dierky od toho skúšania :o)
počkáme, kým trošku vychladne, aby sme sa neopálili, položíme naň druhý plech, môže byť teraz aj nízky a prudko otočíme, alobal máme na vrchu
opatrne ho stiahneme z koláča
a tešíme sa aký je peknučký, čakajúci na plnku
plnku sme uvarili zo 7 dcl mlieka a 2 zlatých klasov, zvlášť vymiešame 125g masla +15dgk práš. cukru,keď je zlatý klas polovychladnutý, zmiešame dokopy
a pekne natrieme dohladka na koláčik, odporúčam robiť plnku hneď, kým je koláč v rúre, lebo potom to trvá, kým zas vychladne
nakoniec polejeme čololádovou polevou, ako vidíte najskôr som ju robila, že frci - prci, ale potom som to zaliala celé, vysvetlím prečo :
presne pre toto - mne sa vždy tá čokoláda na tomto koláči rozláme,nepomohol ani horúci nôž vo vode, vždy, keď ho robím, poviem si, že ho nezalejem celý,ale skončí to tak ako dnes a potom zúrim, že sa mi to láme,takže fotím aj nezdary :o(( ... a preto frci - prci , tam to nie je tak vidieť, keď sa pokrája
napísala som to preto,aby ste neboli sklamané, ak sa to stane aj vám, ináč je tento koláčik vynikajúci a mňamkový !!! toto je prierez...
a toto je ten, ktorý robí nafotený model,aj s tou polámanou čokoládou,ale čo už ...ale už je aj tak dávno zjedený ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Peugeot torta | Obrátený jablkový koláč | "Prekvapivé" kuracie ragú >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Janka L. (BAGOVICA) ID 14584 (16.10.2014, 11:12)
... ja viem že tento recept je starý a istotne to uz viete ale akú kolvek čokoládu ktorú topíte pridajte tam kvapku dve oleja zaručene sa bude dobre krájať .... a aj koláč bude dobre vyzerat a nevyrábajte si ziadne náhrady a polevy to je samý cukor kvalitná varová čoko a trošku oleja .... . (^) tak ja som len tolko chcela ale inak výborný koláčik výborný receptík ....
ODPOVEDAŤ
Janka L. (BAGOVICA) ID 14584 (16.10.2014, 11:12)
... ja viem že tento recept je starý a istotne to uz viete ale akú kolvek čokoládu ktorú topíte pridajte tam kvapku dve oleja zaručene sa bude dobre krájať .... a aj koláč bude dobre vyzerat a nevyrábajte si ziadne náhrady a polevy to je samý cukor kvalitná varová čoko a trošku oleja .... . (^) tak ja som len tolko chcela ale inak výborný koláčik výborný receptík ....
ODPOVEDAŤ
Sofia S. (sofika03) ID 11207, mimibazar.sk/sofika03 (18.1.2014, 19:43)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Veronika A. (22222) ID 31060, mimibazar.sk/22222 (25.4.2013, 19:37)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Daniela L. (dadikaa1) ID 99277 (24.1.2013, 12:15)
vynikajúci koláčik, ja som len zmenila to, že som si jabĺčka postrúhala a dala do nich škoricový cukor, tak je to tiež super :) ďakujem za super recept :)
ODPOVEDAŤ
Jana M. (simjana) ID 31136, mimibazar.sk/simjana (24.9.2012, 10:08)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Marta S. (babul83) ID 69672 (3.11.2011, 14:10)
Ja som ho už robila, teda nejaký podobný, ale neviem nájsť recept, tak bude budúci týždeň tento, len ho chcem vyskúšať do mackovskej formy, tak dúfam, že sa podarí..... *-) Neskúšali ste to niektorá v tvarovanej forme?
ODPOVEDAŤ
Tonka Ď. (Tonkaa) ID 213422 (1.10.2011, 9:39)
Rada som robila tento dobrý koláč. Je senzačný ,idem aj teraz...pošlem vôňu :-) (Y)
ODPOVEDAŤ
Tonka Ď. (Tonkaa) ID 213422 (1.10.2011, 9:36)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Mima K. (Babyshock) ID 12042, mimibazar.sk/babyshock (25.9.2010, 8:48)
(hello) vcera sme ho robili je vyborny (zajic) (L)
ODPOVEDAŤ
Gabriela J. (pamela1) ID 56466, mimibazar.sk/pamela1 (21.9.2010, 19:38)
Ahoj Silvi (hello) (hello). Dneska som skúšala tvoj koláčik (jidlo) (jidlo), je perfektný (F) |:o) (F) |:o) (F), akurát na jablka som pridala škoricový cukor ,-) ,-).... Rodinka si pochvaľovala (flower) (flower) (flower)..Ďakujeme za dobrý recept ahoj Gabika (hello) (flower) (hello) (flower) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Alexandra V. (Sashenka2404) ID 88093 (8.10.2009, 20:27)
Silvi, tento tvoj kolacik urcite vyskusam, uz sa na to vopred velmi tesim :-) :-) :-)
Prave dnes mi svokruska doniesla plne vrece jablcok, cast si pozavaram, ale aj kolaciky musia byt (Y). Potom ti dam vediet, ako nam chutil :-), ale nemam ziadne obavy (Y)
A moj recept na naj polevu je:
100g prask. cukru
100g cery
4 PL kakaa
4 PL mlieka (resp. podla potreby)
Este nikdy sa mi nepolamala

Pozdravujeme (L)
Gabriela
ODPOVEDAŤ
Silvia S. (silwik) ID 21018, mimibazar.sk/silwusa (9.10.2009, 21:50)
ďakujem,Gabika (L) (L) (L),to som zvedavá,či bude chutiť (Y)
ODPOVEDAŤ
Ľudmila K. (Janka54) ID 15260 (23.9.2008, 10:09)
Silvi,ja si robím čokoládovú polevu sama,recept mám od mojej mamky a je výborný,poleva sa vôbec neláme,tak tu je:8 dkg cery,8dkg práškový cukor preosiaty,2 lyžice polievkové maizeny /ja dávam zlatý klas/1 lyžica kakao,takú plnšiu. a mlieko 2-3 lyžice,to vidíš podľa hustoty.Ceru necháš roztopiť na parou,postupne pridávaš cukor,maizenu,kakao a mlieko toľko,aby poleva nebola riedka,to vidíš,ako sa ti robí.Skús vyskúšať a uvidíš.Mojí znami to všetci robia a sú spokojní. :-)
ODPOVEDAŤ
Silvia S. (silwik) ID 21018, mimibazar.sk/silwusa (23.9.2008, 14:55)
ďakujem, už som si ju opísala, vyskúšam (L)
ODPOVEDAŤ
Silvia S. (silwik) ID 21018, mimibazar.sk/silwusa (22.9.2008, 14:14)
andulka (Y) (Y) (Y) díky !!!!! vyskúšam (clamp)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andulka2) ID 48309 (22.9.2008, 13:57)
Kočky, aby sa Vám čokoládová poleva na zákusku nepolámala
1. vylejte do roztopenej čokolády určenej na polevu polovičku kelímku šľahačky. Poleva síce celkom neztuhne, ale nepoláme sa pri krájaní., alebo
2. keď natiahnete polevu , skôr ako celkom stuhne predznačte špajlou (alebo iným vhodným nástrojom) porcie koláča cez celú hrúbku polevy, potom keď krájate koláč na jednotlivé porcie, poleva sa už nepoláme. Ja tak robím s polevou na francúzkom krémeši.
ODPOVEDAŤ
Silvia S. (silwik) ID 21018, mimibazar.sk/silwusa (22.9.2008, 14:15)
sorry, to malo byť tu 8-|
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (22.9.2008, 12:16)
Silvi, nič si z toho nerob !!!!!!!!! Ja som špeciál na také krájanie. Ja všetko koláče takto krájam +o( +o(. Ale taaaaaaaaak sa snazíííím |-).
Tie jablka pri tom pečení uplne zmäknú??? Vyzerá (zajic) (zajic), asi sa na neho dám. To ale bude muž už 8-| :-D :-D :-D :-D :-D
ODPOVEDAŤ
Silvia S. (silwik) ID 21018, mimibazar.sk/silwusa (22.9.2008, 13:46)
:-D :-D :-D,že špeciál.... :-D :-D :-D, no ja krájam zase v podstate normálne všetky,ale tento vždy špeciálne domrvím vždy 8o| 8o| 8o|,ináč už som mala také nutkanie,že tentokrát tam dám čokoládový topping ;-),tie jabĺčka sú úplne mäkkučké po upečení,tak ti držím palce - a keďže sme tu dve "krájačky špeciálky ",radšej daj čokoládu frci- prci .... (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea Š. (Andrejocka) ID 17155 (22.9.2008, 9:57)
Tak toto je asi najlepší jablkový koláčik, aký som kedy jedla. |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
Je vynikajúci, mňam. (zajic) (zajic) (zajic)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Silvia S. (silwik) ID 21018, mimibazar.sk/silwusa (22.9.2008, 13:38)
Diky , Andrejka , |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Renata P. (rena19) ID 34649 (22.9.2008, 9:33)
Silvi,môžem potvrdiť,toto je náš najobľúbenejší koláčik (Y)Akurát včera som ho piekla.Ja ho robím trošku ináč- tých jabĺčok dávam podstatne viac,aj vyše kila,oni tým pečením klesnú.A navrch na vanilkový krém ešte dám 2 vyšľahané šľahačky,a posypem posekanými opraženými orieškami. (čokoládu nedávam)Skús nabudúce-je to super mňamka a aspoň nebudeš mať nervy s tou čokoládou (^) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Silvia S. (silwik) ID 21018, mimibazar.sk/silwusa (22.9.2008, 13:36)
Renka, ďakujem za radu (L), nabudúce to vyrobím podľa teba :-) :-) :-), keď nám tam tá čokoládka chutí,ale keď nechce spolupracovať :-@,no, aj tak sa to v brušku zmieša :-)
ODPOVEDAŤ
tereza M. (Terujaja) ID 52420 (21.9.2008, 16:18)
Hm,jen lahodí oku (child4) (child5)
ODPOVEDAŤ
Silvia S. (silwik) ID 21018, mimibazar.sk/silwusa (22.9.2008, 13:33)
Terezka,oku ani nie,ale skôr brušku .... (hello)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (21.9.2008, 15:50)
Hm aj toto je určite výborné............. (clamp)
ODPOVEDAŤ
Silvia S. (silwik) ID 21018, mimibazar.sk/silwusa (22.9.2008, 13:32)
(L) (jidlo) (L) (jidlo) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu