. .. .. .. .. .. .
. .

Farebný špenátový koláč - RECEPT 7994

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DIETY

ID 33802 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Farebný špenátový koláč


[ recept č. 7994 zo dňa  ]


Farebný špenátový koláč


POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: 300g hladkej múky, 150g palmarínu, 4PL studenej vody, štipka soli..............Špenátová plnka: mrazený špenát, 1 cibuľa, 4-5 paradajky, cortónová kôra, štipka kukrumy, 2-3PL nastrúhaného syra, soľ, korenie, štipka muškátového orieška, 2-3PL pražených tekvicových jadier, bazalka, olej, maslo na pekáč

POSTUP PRÍPRAVY

v postupe

tento výborný koláč je z 90DD, ale z druhej knihy, kde sa už môžu kombinovať bielkoviny so sacharidmi, ale bez syra sa dá aj v prvých 90 dní , ja som si takto urobila do pizzovej formy, viac v postupe....


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

všetky suroviny na cesto vymiešame na hladké cesto a necháme ho trochu odpočívať, kto si nie je istý, že mu takéto cesto bude chutiť , kľudne si môže pripraviť svoje obľúbené pizzové cesto, toto cesto je veľmi podobné lineckému cestu aj po upečení
cibuľu nakrájame na drobno a orestujeme na 1 PL oleja
pridáme špenát
z jedného dobre umytého citróna nastrúhame kôru
pridáme ju k špenátu
soľ
korenie
kurkumu ( ja som nemala ) a muškátový oriešok
nasrtúhaný syr
cesto rozdelíme, rozvaľkáme prenesieme na pekáč vymastený maslom, z tejto dávky mi vyšlo na jeden pekáč
a jedna forma na pizzu
na cesto dáme špenátovú plnku, na ňu poukladáme na kolieska nakrájené paradajky, posolíme posypeme bazalkou a posekanými tekvicovými jadrami, vložíme do rúry a pečieme na 200°C asi 30minút


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Žemle s tvarohom | Farebný špenátový koláč | Užhorodský makový zákusok >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (17.10.2008, 20:56)
Evi, tak toto skúsim určite (clamp), všetko čo tam ide ja môžem ;-) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (17.10.2008, 21:00)
Aj ja, len teraz nemôžem cesto so syrom , zase som sa dala na 90 DD, tak dúfam, že tentoraz do dokopem do konca *-) *-) končím pred vianocami a už teraz sa teším na tie dobroty ;-) ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (17.10.2008, 20:49)
Toto by som možno aj skúsila.... (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (17.10.2008, 20:58)
Silvi skús je to fakt chutné, predstav si na lineckom ceste špenátovú plnku, dobre ochutenú (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (19.10.2008, 22:46)
Asi sa mi podarí takto experimentovať až cez prázdniny, keď bude viacej času......... *-)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (17.10.2008, 19:53)
tak toto vyskusam.Ked dam celu davku na velky plech,bude to velmi hrube???A este sa mi paci ten valcek,ktorym sa valka priamo na plechu.To som este nevidela :-o :-o :-otaketo vymyslance ja rada.
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (17.10.2008, 20:26)
Ľubka, môžeš dať kľudne aj celé na jeden plech , ale potom asi treba dlhšie piecť (Y) , alebo dať plech nižšie v rúre , aby sa zas tie paradajky nevysušili veľmi, ja som sa trochu bála, že to našim nebude chutiť, to cesto, lebo je to fakt iné ako klasické pizzové, ale na moje prekvapenie im to chutilo a že môžem aj nabudúce, len asi aj ja urobím trochu hrubšie cesto (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu