. .. .. .. .. .. .
. .

Guľky z pohánky v paradajkovej omáčke - RECEPT 8066

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 9688 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Guľky z pohánky v paradajkovej omáčke


[ recept č. 8066 zo dňa  ]


Guľky z pohánky v paradajkovej omáčke


POTREBNÉ PRÍSADY

500 g pohánky, 2 vajcia, múka, koreniny podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Dnes som robila guľky z mletého mäsa v paradajkovej omáčke, pre deti som ale vymyslela zdravšiu verziu. Ostatné suroviny aj postup je rovnaký ako v mojom recepte na guľky z mletého mäsa v paradajkách. Guľky z pohánky urobíme tak, že pohánku zalejeme studenou vodou a necháme postáť, ja som nechala dve hodiny. Precedíme, pridáme vajcia, ochutíme podľa chuti (cibuľa, cesnak, rasca, vegeta.... - v tomto prípade som to kvôli deťom ochutila mierne), spojíme strúhankou alebo múkou, ja som pridala len grahamovú. Vytvarujeme guľky, opečieme na oleji............... a ďalej recept pokrarčuje ako pôvodný, ale aj omáčku som ochutením prispôsobila deťom.
<< dobosove | Guľky z pohánky v paradajkovej omáčke | Hubník ♥ ♥ ♥ >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zuzana Č. (ZuzulienkaC) ID 30772, mimibazar.sk/zuzulienkac (16.1.2009, 15:26)
Peti, gulky je potrebne opiect na oleji? Nedaju sa toho radsej uvarit (rovno v parad.omacke)? Lebo asi dost oleja nasaju, ked v nom budu plavat..
ODPOVEDAŤ
Petra G. (Pat) ID 9688, mimibazar.sk/pat (16.1.2009, 15:59)
Určite sa nič nestane, keď sa uvaria priamo v omáčke, ale keď sa opečú na oleji, tak je istota, že sa nerozpadnú a sú chutnejšie. A olej ja používam len olivový, tenučkú vrstvičku. V tomto prípade sa nevyprážajú, pretože nejde o to, aby sa úplne tepelne spracovali, keďže sa ďalej dovaria v omáčke.
ODPOVEDAŤ
katarina k. (katuliK14) ID 55409 (19.10.2008, 21:46)
dakujem, milujem toto jedlo, ale nemám rada mäso...konečne nejaká náhrada |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Petra G. (Pat) ID 9688, mimibazar.sk/pat (20.10.2008, 9:43)
Tak len dúfam, že vám budú aj chutiť, pre mňa to bola plnohodnotná náhrada (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu