. .. .. .. .. .. .
. .

Makovo-tvarohovo-jahodová torta - RECEPT 8438

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 51086 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Makovo-tvarohovo-jahodová torta


[ recept č. 8438 zo dňa  ]


Makovo-tvarohovo-jahodová torta


POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS: 100g masla, 30g práš.cukru, 1 vanilkový cukor, 1 KL škorice, 4 žĺtky, 90g kryšt.cukru, 150g mletého maku, 70g mletých lieskovcov KRÉM: 500g tvarohu, 100g práš.cukru, šťava z pol citróna, 1 vanilkový cukor, 250g smotany na šľahanie, 5 plátkov želatíny POLEVA: 300g jahôd (z jahodovej konzervy), 50g cukru (nemusí byť), prášková červená želatína

POSTUP PRÍPRAVY

Táto tortička je relatívne jednoduchá a veeeľmi chutná, najmä ako osvieženie po nedeľnom obede .-) U nás mala veľký úspech. :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Potrebnosti... + šťava z citrónu
Maslo, práš.cukor, vanilkový cukor a škoricu vyšľaháme do penista...
postupne, po jednom pridávame žĺtky z vajec, až bude masa pekne penistá, potom primiešame mletý mak a lieskovce.
Bielka a kryštálový cukor pekne vyšľaháme a opatrne postupne primiešame do makového cesta....
Do maslom vytretej a múkou posypanej tortovej formy o priemere cca 26cm vlejeme cesto a pečieme v rozohriatej rúre pri 175 C asi 40 minút. Necháme vychladnúť.
Ingredience ku krému okrem šľahačky a želatíny vymiešame. Prichystáme si plátkovú želatínu (necháme napučať v studenej vode asi 10 minút, potom varíme, kým sa neroztopí úplne, nech to nevrie! Ak to je už rozpustené, vmiešame lyžicu tvarohovej masy a celé to vmiešame do tvarohu). Zvlášť vyšľaháme smotanu, ktorú, pridáme do tvarohovo-želatínovej masy, necháme trolilinku stuhnúť a vylejeme na vychladnutý korpus.
Jahodami vyzdobíme vrch torty, šťavu z nich zohrejeme aj s červenou práškovou želatínou- po bode varu varíme asi cca. 1 minútu, necháme tiež trochu vychladnúť, aby to nebolo úplne tekuté a vylejeme na jahodky....o pár minút vložíme do chladničky na stuhnutie. Korpus a krém som robila večer, polevu ráno a na obed sme to už šťastne konzumovali :-)
Výsledný efekt po nakrojení.... Dovoľujem si poukázať aj na http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=203858 . Tú robila sesternica ešte oveľa skôr, ale ja som to zabudla komplet odfotiť. Veď recept je rovnaký :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Firemný | Makovo-tvarohovo-jahodová torta | Svadobná >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Kinga G. (KingaG) ID 19784 (6.11.2008, 11:54)
Túto tortu môžem odporučiť, je výborná. (^) (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (4.11.2008, 22:01)
Vyzerá mňam, škoda,že nemám rada tvaroh :(
ODPOVEDAŤ
Linda D. (Lindda D.) ID 51086 (4.11.2008, 22:07)
Juj, a ani neviem, čím by si to mohla nahradiť...... žeby nejakým hustým jogurtom so želatínou? :^) Lebo inak tortu odporúčam (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu