. .. .. .. .. .. .
. .

Dvojfarebná višňová/čerešňová torta z - RECEPT 8732

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 166 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Dvojfarebná višňová/čerešňová torta z


[ recept č. 8732 zo dňa  ]


Dvojfarebná višňová/čerešňová torta z


POTREBNÉ PRÍSADY

1 tortová forma 6 vajec 120 g práškového cukru 1 balíček vanilínového cukru 50 ml oleja 2 PL umu postrúhanú kôru z polovice citróna 200 g polohrubej múky 1 ČL kypriaceho prášku 2 PL kakaa 500 g umytých a vykôstkovaných višní ,kľudne aj zavárané(používam aj čerešne) 100 g krupicového cukru 100 g posekaných vlašských orechov (takéto množstvo uvádzajú v pôvodnom recepte,ale ja to niekedy preženiem s orechmi aj na dvojnásobnú dávku,my orechy milujeme) tuk a múku na vymazanie a vysypanie plechu Poleva: 100 g horkej čokolády 80 g masla 1 PL bielej cukrárenskej polevy

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept mám z časopisu Dobré jedlo, robievam ho často ,tu je postup prípravy:
1. Vajcia rozklepneme, žĺtky oddelíme od bielkov. Vo väčšej miske vy­miešame žĺtky s práškovým a vanilínovým cukrom, pridáme olej, um, nastrúhanú citrónovú kôru a polovicu preosiatej múky zmiešanej s kypriacim práškom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a spolu so zvyšnou múkou ho zľahka zapracujeme do cesta.

2. Cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme preosiate kakao a premiešame. Bledé cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej formy.

3. Višne zmiešame s 50 g krupicového cukru. Rovnomerne ich rozložíme na cesto vo forme. Posypeme orechmi zmiešanými s ďalšími 50 g krupicového cukru a zalejeme tmavým kakaovým cestom.

4. Formu s cestom vložíme do vy- hriatej rúry. Pri teplote 160/140 °C pečieme asi 40 až 45 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

5. Nad parou rozpustíme polámanú čokoládu s maslom a vymiešame hladkú polevu, ktorou polejeme vychladnutý koláč. Do polotuhej polevy špirálovito nanesieme bielu polevu priamo z vrecúška od stredu až po okraj. Dekorovanie na povrchu polevy vytvoríme tak, že od stredu koláča roztiahneme polevu špicom dreveného špáradla. Postupujeme od stredu až po okraj v primeraných rozostupoch. Necháme stuhnúť. Krájame ostrým nahriatym nožom.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Tu je foto z časopisu,je krajšia ako tá moja, a moja je fotená mobilom :-))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Perníčky od pernikárky | Dvojfarebná višňová/čerešňová torta z | Moja prvá poťahovaná torta >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
miriam v. (mirocka1) ID 18717 (7.2.2009, 13:57)
robila som podla vasho receptu
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=10978#diskuse
dakujem
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (17.11.2008, 10:35)
jeeeej huraaaa, na tento receptik som sa tesila (radost) ^o) toto urcite vyskusam, aj ked s ceresnami, lebo visne nemame... :-| ;-) (L)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (16.11.2008, 21:13)
a obrazkovy postup je kde ? :-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Mária K. (masenka) ID 166, mimibazar.sk/masenka (16.11.2008, 21:17)
je to velmi jednoduchy kolacik,nemyslim ze by to niekto nezvladol aj bez obrazkoveho postupu :-$ :-$ :-$a so spinavymi rukami sa mi tazko foti ;-)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (16.11.2008, 21:32)
no ja nezvladnem ani to kde obrazkovy postup je
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu