. .. .. .. .. .. .
. .

Boloňské špagety - RECEPT 8951

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 18440 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Boloňské špagety


[ recept č. 8951 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


Boloňské špagety


POTREBNÉ PRÍSADY

1/4 hrnčeka petržlenovej vňate, 2 lyžice olivového oleja, 2 roztlačené strúčiky cesnaku, 1 veľká cibuľa pokrájaná nadrobno, 1 stredne veľká mrkva pokrájaná nadrobno, 1 zelerová vňať posekaná (ja som nemala, použila som kúsok zeleru), 500 g mletého mäsa (ja používam bravčové, ale originál by malo byť hovädzie), 500 ml hovädzieho vývaru (ale používala som aj zeleninový, aj slepačí a tiež to bolo fajné), 1 a 1/2 hrnčeka červeného vína (ja používam lacné krabicové), 850 g paradajok (môžu byť aj z konzervy), 1 lyžička cukru, soľ, čierne korenie, 500 g špagiet, 2 lyžice strúhaného parmezánu

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Pripravíme si všetky suroviny, aby sme ich mali po ruke.
Petržlen posekáme nadrobno a odložíme nabok. Vo väčšom hlbokom hrnci zohrejeme olej. Pridáme cesnak, cibuľu, mrkvu a zeler. Miešame a dusíme na miernom ohni asi 5 minút do zlatista.
Zvýšime teplotu, pridáme mleté mäso a osmažíme ho dohneda. Zmes občas pomiešame a ak sa vytvorili hrčky, roztlačíme ich vidličkou.
Prilejeme vývar, víno, roztlačené paradajky (aj so šťavou, ktorú pustili), cukor a petržlen. Zmes necháme zovrieť, znížime teplotu a dusíme bez pokrievky asi 1 a 1/2 hodiny. Občas pomiešame. Posolíme a okoreníme podľa chuti.
skontrolujeme, čo robí náš pomocník :-)
Omáčku odstavíme keď vyvre prebytočná voda.
Do veľkého hrnca dáme zovrieť osolenú vodu a uvaríme v nej kvalitné cestoviny.
Naložíme na tanier, posypeme strúhaným syrom (najlepší je parmezán, ale my sa uskromníme a postačí aj obyčajný) a môžeme servírovať. Dobrú chuť!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Fantastikuš čokokoláč. | Boloňské špagety | TRIO REZY >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Stefania O. (Stefani) ID 37941 (14.2.2009, 21:13)
Mnam (pl),.......... (pl) vzerajú super
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu