. .. .. .. .. .. .
. .

New York style Cheesecake na slovensky sposob - RECEPT 981

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 4281 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)


New York style Cheesecake na slovensky sposob


[ recept č. 981 zo dňa  ]


New York style Cheesecake na slovensky sposob


POTREBNÉ PRÍSADY

(kelimok ,asi 425g Riccotta cheese plnotucny plus rovnaky objem bieleho jogurtu )* alebo (680 g jemneho tvarohu a 125 ml kyslej smotany ) * alebo ( 680 g Creame cheese a 125ml kyslej smotany - takto je originalny recept ) *5 vajec * 1 cajova lyzicka vanilkoveho extraktu ( alebo vanilkovy cukor ) * 1 ,,cup'' (hrncek o objeme 250 ml ) cukru * trochu praskoveho kakaa * 1 balicek cokoladovych alebo obycajnych susienok ( nieco ako Bebe keksy, alebo Marina ) * asi 50g masla * ovocie na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

Tento kolacik je v originaly neskutocne dobry, a veruze nepoznam nikoho kto by mu vedel odolat. Toto je taky experiment ako ho spravit doma. Cez tyzden som mala navstevu - Kathy, pani, ktora ma tento recept v repertoary a odskusany. Kathy ma slovensky povod a na tento experiment sa podujala s nadsenim. Nas experiment sprevadzali bojove podmienky, nakolko dany tyzden sa v nasom dome vsetko kazilo. Zacalo to pokazenym zachodom, z ktoreho sa valila voda, alarm o polnoci, zahadne pokazena chladnicka ( vsetky tie nakupy na makovo-tvarohovy kolacik od Marcelky...) Tesne pred polnocou ( to bola moja posledna sanca, lebo Kathy nasledujuci den odlietala o 5 rano ) som ju donutila, aby mi predviedla ako na to. V originalnom recepte hlavna ingrediencia je Cream cheese, ktory u nas nieje dostat, tak som vycitala z internetu , ze je mozne ho nahradit Ricotta - jogurt 1: 1. Teraz ked uz viem ako chutil vysledok, myslim, ze by bolo mozno v nasich podmienkach pouzit aj tvaroh. Tento dezert sa da ochucovat na rozne sposoby, ja som zvolila cokoladovy variant.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

zacneme tym, ze vyhrejeme ruru na 180 stupnov. V misticke si roztopime maslo.
do mikrotenoveho sacka vlozime cokoladove keksy, (alebo ked chcete biely podklad tak obycajne ) , a kuchynskym valcekom ich rozdrtime na co najjemnejsie odrobinky
Ku keksikovej drti pridame 1/4 ,,cup" ( hrncek o objeme 60 ml ) cukru a premiesame
zmes vysypeme do tortovej formy ( ta s tym uzaverom , co zvacsuje obvod, ked tortu vyberame) . Formu nieje potrebne vymastit.
zatial to vyzera takto
pripravene roztopene maslo lyzickou prelievame na keksikovu drt a premiesame
asi takto. My sme sa s tym moc neparali.
cez voskovy papier rukou zatlacime, najsilnejsie ako vieme, aby sa vytvorila pevna suvisla vrstva
takto by to malo vyzerat
vlozime do truby (180 C ) na 10 minut zapiect. Takto mame pripraveny podklad.
a ideme robit plnku. Do misy rozbijeme 5 vajec.
vajcia vyslahame
zvlast v miske premiesame v mojom pripade Ricottu a jogurt , v pomere 1 :1
k vajciam v miske pridame 1 ,,cup '' ( hrncek o objeme 250 ml ) cukru
pridame 1 cajovu lyzicku vanilkoveho extraktu, alebo vanilkovy cukor
premiesame
pridame Ricottu s jogurtom
a pri strednej rychlosti vsetko spolu do hladka vymiesame
malo by to vyzerat nejak takto
trochu zmesi , napriklad 1/4 si odlejeme do extra nadobky.
ochutime kakaovym praskom
zvysok cesta vylejeme do formy s upecenym podkladom
s kakaovou zmesou budeme zdobit. Lyzickou nalejeme na biely podklad , vzniknu take bodky...
spickou noza robime kruzive pohyby, cim vznikne ornament
nadhera, toto bola moja oblubena cast
vlozime do truby a pecieme pri 180 C asi od 40 min. do 1 hod. Tato cast je individualna, zavisi od truby a ktovieakych dalsich okolnosti. Spravne upeceny kolac nema byt vnutri tekuty. ( Prve sa upecu okraje, stred ako posledny) Pecieme dovtedy, pokiat nestuhne. Presvedcime sa sparadlom.
dezert nechame vychladnut, opatrne ho uvolnime z formy, (kraje narezeme nozikom ) a dame na niekolko hodin vychladit do chladnicky. Mozme ozdobit ovocim.
Fotka na porovnanie -takto by mal vyzerat


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Hrbaté kuracie rezne | New York style Cheesecake na slovensky sposob | marcipan >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (19.6.2011, 13:58)
krasny postup, ukladam receptik :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Tomáš F. (tomino99) ID 146204 (19.6.2011, 13:43)
Neskusat...skoda casu a penazi... (6) (6) :-@ :-@ (N) (N)
ODPOVEDAŤ
Jana R. (Tylili) ID 58990 (26.4.2011, 22:55)
aj toto vyskúšam ^o)
ODPOVEDAŤ
lucia s. (linlin) ID 29256 (2.12.2007, 16:11)
super receptik, namiesto kyslej smotany som pouzila biely jogurt a bolo to super.... (Y) (H) (Y) :-)
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (13.2.2007, 22:50)
Daria, aj napriek tomu, že sa u Vás všetko kazilo a napriek tomu, že tak skoro asi takýto originálny kúsok neochutnám, nemôžem nenapísať, že vyzerá úplne úplne fantasticky a hoci je hodinka pred polnocou, zjedla by som niekoľko kúskov a vôbec by som nemala žiadny pocit viny :-$ :-$ :-$ Vyskúšam ho urobiť čo najpodobnejší a potom napíšem moje skúsenosti :-P, papa a vždy sa teším na Tvoje zaoceánske receptíky (clamp)
ODPOVEDAŤ
Daria M. (usa) ID 4281, mimibazar.sk/billy (13.2.2007, 23:21)
Macka, tak toto je vazny kompliment pre mna , cenim si to. Ja sa zas vzdy tesim na Tvoje receptiky (F) (F) (F) (F) Pa Daria
ODPOVEDAŤ
Alexandra N. (alexandra49) ID 2935, mimibazar.sk/alexandra49 (13.2.2007, 13:55)
:-D :-D :-D :-Ddaria kde si v usa zohnala vajicka?? :-D :-D ja som tam videla vajcia uz rozbite v litrovych flasiach :-D :-D :-D :-Dpovedz mi ktory amik si rozbija vajicka :-D :-D?urcite si ich kupila v new yorku v ceskoslovenskych potravinach :-D :-D :-Dmimochodom seredske horalky tam maju za dolar,to je uzera :-D :-D :-D
ODPOVEDAŤ
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (13.2.2007, 13:20)
Daria je to úžasné vlastne vyzerá to úžasne (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Daria M. (usa) ID 4281, mimibazar.sk/billy (13.2.2007, 19:56)
Andy, aj to chuti uzasne (F)
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (sasa) ID 1312 (13.2.2007, 10:56)
Daria a kde zoženiem riccottu? :-|
ODPOVEDAŤ
Eleonóra K. (deniseee) ID 1443, mimibazar.sk/deniseee (13.2.2007, 11:08)
Riccottu predavaju aj v obycajnych potravinach, zarucene ju dostat v Tes.., tam ju zvyknem kupovavat ja. Sorry, ze odpovedam za Dariu, snad sa nenahneva...
Byva obvykle okolo tvarohu, ci podobnych veci... ono je to taky akoby tvaroh, ale mnamkovy... (Y). Ja tento receptik tiez neskor vyskusam :-$
ODPOVEDAŤ
Daria M. (usa) ID 4281, mimibazar.sk/billy (13.2.2007, 14:19)
presne tak, dakujem...myslim, ze by v tomto recepte fungoval aj slovensky tvaroh plus smotana (vid recept ) (F)
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (sasa) ID 1312 (13.2.2007, 11:40)
ďakujem za info - cez víkendík sa na to vrhnem.
Pa
ODPOVEDAŤ
Erika B. (BrDo) ID 3728 (13.2.2007, 8:57)
Daria ahoj, vyzerá neskutočne lákavo, myslím, že sa Vám na slovenské pomery veeeľmi dobre podaril (Y) (Y) (Y) hneď by som si ho dala na raňajky, my tvaroh aj všetky syry doma ľúbime, tak ho určite vyskúšam (F) vďaka za štipku zámorskej kultúry (F)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu